Pühapäeval algavad Rakvere V kirikupäevad „Usk varna?“


Rakvere kristlike kirikute, omavalitsuse, kultuurikeskuse ja mitmete eraettevõtjate koostöös toimuv kirikupäevade nädal üllatab taas mitmekesise kava ja sügavuti mineva sisuga. Rakvere kui 2012. aasta metsapealinna kirikupäevade pealkiri „Usk varna?“ juhatab küsima usu tähtsuse üle tänases Eesti ühiskonnas. Kas usk kuulub varna või tuleks varnast võtta?
Usu kohast ja rollist nende elus ja loomingus kõnelevad kirjanikud Tõnu Õnnepalu ja Kaur Kender Hannes Hermaküla juhitaval vestlusõhtul „Kirjaniku usk“. Maailma tuleviku ja selle võimaliku lõpu üle arutlevad kolmapäeveasel populaarteaduslikul tulevikukonverentsil majandusmõtleja ning -analüütik Peeter Koppel, usundiuurija ning maiade asjatundja Tarmo Kulmar ja usuteadlane Heiki Silvet. Vastamisi astuvad religiooni ja teaduse vahekorda klaarima üks füüsikaõpetaja ning usundiõpetaja, avatakse Pereraadio Rakvere stuudio ning peetakse maha taas kolmetunnine teleprogramm, mida võimalik jälgida kõigil huvilistel nii raadio otseetris kui ka pildiraadios ning mida juhib Maalehe ajakirjanik Bianca Mikovitch.

Esmakordselt toimub Rakveres kuldpulmapaaride õnnitlemine. Koostöös Lääne-Viru maavalitsusega kutsuvad Rakvere kogudused just kirikupäevade raames kokku kuldpulmapaare kogu maakonnast, et esile tõsta perekonda ja väärtustada abielu nende inimeste kaudu, kes selles eeskuju annavad. 7. detsembril kella 14-ks kogunevad kuldpulmapaarid Kolmainu kirikusse pidulikule aktusele, kus kuldsetele paaridele antakse üle maavanema tunnustus ning tähtpäevalisi tervitab oma lauludega Ervin Lillepea.

Kirikupäevad avatakse ametlikult 2. detsembril kell 11 algaval Rakvere koguduste ühisel jumalateenistusel Kolmainu kirikus ja lõppevad 9. detsembril kell 16 algava kontserdiga Rakvere õigeusu kirikus.

Täpsemat infot kirikupäevade sündmuste kohta saab kodulehelt www.karmel.ee/kirikupaevad,

Rakvere kirikupäevade koduleht

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap