Eesti jõulumees murdis taas maailma tippude sekka

Maailma parimad jõulumehed pärast jõukatsumist Rootsis. Foto: Anti Ronk
Eesti jõulumees Aare Rebban saavutas Rootsis toimunud Jõulumeeste 2012 Talimängudel III koha. Ida-Virumaalt pärit jõulumees Aare astus poodiumile ka seitse aastat tagasi, kui talle riputati samadel võistlustel kaela kuldne medal.

Rebimine auhinnaliste kohtade pärast oli väga pingeline. Polaarjoone taga asuvasse kaevanduslinna Gällivaresse olid saabunud mitmed uued võistkonnad ning nende salanipid ja taktika olid tundmatud. Tänavune poodiumile tõusmine tähendas juba teise värvilise medali toomist Eestisse.

Esimese ülesandena tuli võistlejatel püsida mehhaanilise põhjapõdra seljas võimalikult kaua – võidu sai endale Saami jõulumees. Teiseks oli kotijooks ja soomekelguga sõitmine. Kes kiirem, see võidule lähemal. Eesti võistkonna medalisaak sellega algaski – jõuluvana Aare sai kolmanda koha. Järgmisena tuli jõulumehel ennast ümber oma jalutukepi keerutada. Kepp pidi toetuma maha ning pea (laup) pidi olema käepideme peal. Paljudele sai saatuslikuks see, et pead ei hoitud kepil.

Santa-karaokes tuli muusika saatel laulda üht ja sama laulu: “Rudolf Punanina”. Jõuluvana Aare lahendas selle bluusi rütmis koos kohalike lastega. Seegi võistlus viis Eesti võistkonna poodiumile lähemale. Tubliks abiliseks oli seejuures Rootsi jõulumees Lars Erik, sest kooskõlas võistlusjuhendiga võis igal jõulumehel olla üks abiline. Aare valis
selleks oma hea tuttava Rootsi jõulumehe.

Pudru võidusöömisel tuli väikese puulusikaga kausitäis riisiputru võimalikult kiiresti suhu toppida ja siis tühja kausiga püsti tõusta. Eesti võistkond lõpetas pudrusöömise kolmandana.

“Medalit saada oli väga hea tunne. Nüüd teab kogu maailm, et Eesti jõuluvana on kahel korral Rootsis toimunud Jõulumeeste Talimängudel medali vääriliseks tunnistatud. Usun, et seda uudist levitatakse lisaks Rootsile nüüd ka Jaapanis, Hong Kongis, Prantsusmaal, Taanis, Hollandis ja Hispaanias – neis riikides, kust jõuluvanad julgesid mõõtu võtma
tulla,” rääkis Eesti jõulumees Aare.

Esimese koha sai Hollandi jõulumees, teine koht läks Hong Kongi ja kolmas Eestisse. Kokku osalesid Talimängudel võistkonnad üheksast riigist: Rootsi, Eesti, Jaapan, Hong Kong, Prantsusmaa, Taani, Holland, Norra ja Hispaania.

Allikas: Anti Ronk

2 thoughts on “Eesti jõulumees murdis taas maailma tippude sekka”

  1. Nendelt Mängudelt ikka kolmas medal juba.2004 neljandal aastal käis Eestimaa Jõuluvanade Ühenduse sõbralik meeskond esimest korda võistlustel ja kontakte loomas.Siis esindas ühist meeskonda Jõuluvana Ärni ja Eestisse tuli esimene medal- hõbe.Esikoht sel korral Inglismaa ja kolmas Hispaania

  2. Jõuluvana tõdeb rõõmuga, et Jõuluvana Ärni on tõepoolest väga tragi olnud ja eelnev kommentaar on sulatõsi. Ja pealegi on Jõuluvana Ärni olnud väga tubli ka muudel jõuluvanade kokkusaamistel.
    Aga kõige tublim on Jõuluvana Ärni juba pikki aastaid olnud selles, et kutsub Jõuluvanad üle maa kokku ning korraldab koos Jõuluvana Erniga (ning muidugi paljude toredate Päkapikkude abiga) ka sellel aastal Ülemaalise Jõuluvanade Konverentsi. Palju aastaid on konverents toimunud Pärnumaal ning sealseid lapsi rõõmustanud. Aga kokku on jõuluvanad saanud ka Järvamaal ja Tartumaal ja paaril korral isegi Saaremaal. Sellel aastal on rõõmustamiseks põhjust VORMSI saare lastel. Ning seda õige pea- 1.ja 2. detsembril 2012!
    Kel mahti- tulge konverentsile, sest ka Jõuluvana seab oma sammud just sinnapoole!
    Kohtumiseni Vormsil!
    Jõuluvana Aare

Kommenteerimine on suletud.