Eesti Korteriühistute Liit korraldab elektri ühisostu puudutavaid infopäevi

Korteriühistute elektri ühisostu kavandav Eesti Korteriühistute Liit korraldab üle Eesti ühisostu teemalisi infopäevi. Rakveres toimus infoseminar eile, järgmine samateemaline infopäev toimub Rakveres 7. novembril kl 18 Rakvere muusikakooli saalis.

Järgmisel nädalal korraldatakse infopäevad ka Tallinnas: esmaspäeval, 5. novembril (vene keeles) ja teisipäeval, 6. novembril (eesti keeles) EKÜL koolitusklassis, Sakala 23a, Tallinn, kell 17.00 – 18.00. Kolmapäeval, 7. novembril on EKÜL spetsialistid küsimustele vastamas SA Kredex konverentsi nõustamisalal Viru hotellis, Viru väljak 4, kell 17.15 – 18.15. Lähemat infot saab Eesti Korteriühistute Liidu kodulehelt: www.ekyl.ee

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi toonitas, et ühisostu kavandamisel on liidu soov on leida ühistutele usaldusväärne koostööpartner, kes avatud elektrituru tingimustes müüks ühistutele elektrit parima hinnaga. “Tarbija jaoks on see võimalus osta elektrit parima hinnaga. Ühiselt elektrit ostes saame mõjutada elektri müüjat pakkuma ühisostus osalejatele paremat hinda, mis tuleneb ühisostus osalejate arvust ja tarbimismahust. Suurte tarbimismahtudega on võimalik saada soodsamat, näiteks „suurkliendi paketi“ hinda,” rõhutas ta. “Praegu on ühisostu kavandamisel oluline ühistute tarbimisandmed kokku koguda.”

Mardi selgitas, et ühisostu puhul ei võta ühistu üle liikmete elektrimüügi lepinguid. “Me soovime ühistutele parimat elektrihinda, soodsat nn “suurkliendi hinda”, mis laieneks aga ka liikmetele. Kui ühistu ei vahenda elektrit oma liikmetele praegu, siis ei pea ta seda tegema ka ühisostu tagajärjel,” selgitas Mardi. Samuti ei teki ühisostus osalemiseks vajaliku näitude tabeli ära täitnud ühistul kohustust elektriostu lepingu sõlmimiseks. “Kohustust elektriostu lepingu sõlmimiseks ei teki, kuid loodame, et saame parima hinna ja siis on mõistlik leping sõlmida,” rääkis Mardi, kelle sõnul võiks ka ühisostust osa võtta soovivad ühistud, kes veel EKÜL liikmed pole, tulevikus liiduga liituda. “Mida rohkem on liikmeid, seda tugevamad me koos oleme ning seda paremini saame kaitsta ühistute huve nii riiklikul kui kohalikul tasandil,” rõhutas ta.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Allikas: Eesti Korteriühistute Liit