Corelli Music avab hooaja uue kontserdisarjaga „Teletorni muusikasalong“

Agentuur Corelli Music avab kontserdihooaja uue kontserdisarjaga „Teletorni muusikasalong“. Esimesena astub sarjas üles äsja Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia saanud klarnetist Meelis Vind india temaatikaga vürtsitatud kavaga Vind Project 2. Temaga koos on laval Liis Viira (harf), Peeter Salmela (sitar), Arno Kalbus (tablad), india müstikute tekste loeb näitleja Garmen Tabor. Avakontsert toimub teisipäeval, 16. oktoobril kell 20 Tallinna Teletorni 21. korrusel. Kontserdipiletiga saab külastada restorani teletorni 22. korrusel juba alates kella 18-st, pärast kontserti tutvuda ka 21. korruse vaateplatvormi interaktiivse ekspositsiooniga.

„Kontserdisarja „Teletorni muusikasalong“ ajendas meid korraldama festivali „Tallinna tornid“ avakontsert, mis toimus augustikuus samuti Teletorni 21. korrusel,“ ütles agentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos. „Leidsime, et on lausa oivaline niiviisi pilve piiril head muusikat mängida ja kuulata, samas nautida ka kõrgelt avanevat fantastilist vaadet linnale ja merele! Augustis astus meie Teletorni kontserdil üles jazzkorüfee Tõnu Naissoo oma Hammond Trioga, nüüd püüame oma kavadega teletorni viia veelgi põnevamat muusikat. Meelis Vind ja Vind Project 2 alustavad veel jazzumaitseliselt, aga indiapäraselt. Isadepäevakontsert noorte neidude puhkpillikvintetiga Estica on aga hoopis midagi muud,“ lubas Sildos.

Agentuuri Corelli Music sari „Teletorni muusikasalong“ jätkub isadepäevakontserdiga 13. novembril Tallinna Teletornis. Esineb noortest neidudest koosnev puhkpillikvintett Estica. 4. detsembril on Tallinna Teletornis ka advendikontsert kavaga „Jõuluakordion kui väike orel“, kus astuvad üles Jaak Lutsoja (akordion), Meelis Vind (bassklarnet), Virgo Sillamaa (kitarr) ja Taavo Remmel (kontrabass).

Juba kolmandat aastat on oodata ka Corelli Musicu jõulumuusika festivali „Kirikupühad Maarjamaal“: 1.–29. detsembril ehk 1. advendist pea aasta lõpuni kõlavad kaunid kontserdid kirikutes, mõisates ja muusikasalongides. Põnevad sündmused ootavad ees muuhulgas müstilistest arvudest koosnevatel kuupäevadel: 12.12.12 ja 21.12.12.

Vind Project 2 on mõnes mõttes 2006. aastal välja tulnud CD-albumi „Vind Project – Twilight Patterns’’ jätk – seda küll vaid harfi ja klarneti tämbrite kooskõla silmas pidades. Muusika ise on veelgi intiimsema kõlaga, sest puuduvad jazzmuusikas tavaliselt esinev trummikomplekt ja bass. Samas toob india rütmipillide kuninga tabla kasutamine sellesse muusikasse siiski küllalt rütmilisust. Teine india instrument sitar aitab kõlasid ja rütme veelgi paindlikumalt kokku sulatada. Kava koosneb enamjaolt Meelis Vindi originaalloomingust. 1. oktoobril 2012 toimunud rahvusvahelise muusikapäeva auhinnatseremoonial anti klarnetist Meelis Vindile, kes tunneb end koduselt nii klassikalises ja nüüdismuusikas kui ka jazziss ja improvisatsioonilises muusikas, üle Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia suurepärase heliplaadi „VindPower“ ja aktiivse kontserttegevuse eest.

Sarja „Teletorni muusikasalong“ kontserdid leiavad aset Tallinna Teletorni 21. korrusel, mis asub 170 meetri kõrgusel maapinnast. Põhja-Euroopa piirkonna kõrgeima torni, Eesti taasiseseisvumise sündmustes olulist rolli mänginud teletorni, ehitust alustati 1975. aastal ja see valmis Tallinna lahel peetud 1980. aasta Moskva olümpiamängude purjespordiregati ajaks. Tänavu aprillis avati teletorn pärast mõni aasta kestnud ümberehitustöid taas külastajatele – nüüd juba kaasaegse interaktiivse ekspositsiooniga. Agentuur Corelli Music tänab meeldiva koostöö eest Tallinna Teletorni
.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap