Battery Surfilaagris esinevad parimad surfibändid

11.-15. juulil toimub Läänemaal Roosta Puhkekülas 14. korda Eesti purjelauahooaja traditsiooniline tippsündmus Battery Surfilaager. Esindatud on surfiklubid üle Eesti ning toimub arvukalt koolitusi nii algajatele kui ka juba kogenenud purjelaua- ja lohesurfaritele. Esimese  festivalina on Surfilaager korraldatud “roheliselt”, organiseeritud on prügi sorteerimine ning telkimisalal kasutatakse päikesepatareidel töötavat valgustust.

Kuna surfi elustiili juurde kuulub ka hea muusika, on Battery Surfilaager palunud esinema superhead surfaritest koosnevad bändid Võõras, Köömes, the Cablewaves ja Snurk.

Kolmapäeval, 11. juulil saab rannalaval rokkida koos Pärnu Surfiklubi bändiga Võõras, mis on surfarite hulgas sama tuntud, kui surfilaud. Õhtut jätkab rahva lemmiklugudega surfarist DJ Surphy.

Neljapäeval astub üles ansambel Köömes, kes kannab endas kaheksakümnendate Eesti punk-revolutsiooni energiat, kombineerides kaasaegseid elektroonilisi kõlasid sarkasmi, iroonia ja sotsiaalkriitiliste teemadega. Jätkab the Cablewaves, kelle liikmed
surfilainetel sama hullult rokivad.

Laupäeval surfirokib rannalaval ansambel Snurk, kes on tuntud oma raju lavashow ja kostüümide poolest. Kõik surfibändid on laineid löönud ka firmabändide võistlustel.

Surfilaagri muusikavalik on sel aastal žanriliselt lai – kuulata saab reggaet , rokki, afro beati ja ladinapäraseid rütme. Peo naelaks on laupäevane “Kümnendite kulla” kontsert, kus esinevad eksklusiivselt Siim Aimla juhendamisel Georg Otsa nimelise Muusikakooli big-band solistidega Liis Lemsalu, Mikk Saar, Rosanna Lints ja Raimondo Laikre, ning Eesti muusika raudvarasse kuuluvad Voldemar Kuslap, Heidy Tamme ja Ele Kõlar. Lisaks esinevad viie päeva jooksul Eesti-Kuuba-Venetsueela bänd La Perfecta Combinacion koos solisti Martha Acostaga Puerto Ricost, DJ Bert on Beats, Dice Rudy & Tommyboy jpt.

Jooksvat infot ja täienevat programmi saab jälgida kodulehelt www.surfilaager.ee ning Facebooki lehelt.