Pärimuspunt Paabel esitleb reedel uut plaati

Paabel. Foto: folk.ee
Reedel, 20. aprillil 2012 kell 19 Võru kultuurimajas Kannel ansambli Paabel uue plaadi esitluskontsert. Aprilli lõpus antavate kontsertidega tähistab särav pärimusfusiooni punt Paabel oma viiendat sünnipäeva ning esitleb uut plaati.

Paabel koosneb kuuest eriilmelisest muusikust, kes põimivad Eesti pärimusmuusika ja omaloomingu kaasaegse rütmimuusika konteksti. 2007.
a kevadest tegutsemist alustanud kooslus on loonud oma pärimusmuusika töötlustega seninägematu maailma, milles saavad kokku traditsioonitundlikkus, tänapäevane looming ning improvisatsiooniline vabadus. Nagu kollaaž loob kildudest uue terviku, saab Paabli liikmete muusikaline erikeelsus üksmeelsuseks. Nüüd on Paabel värskelt valmis saanud oma esimese stuudioplaadi „Üle järve”, mida kontserttuuril üle Eesti tutvustab.

Varasemalt on üles astutud nii Eesti kaalukaimate festivalide põhiprogrammis kui ka Ungaris, USA-s, Soomes, Leedus ja mujal. Paabli senisesse diskograafiasse mahub üks singel (“Loomine”, 2008), album (“Epöpoa”, 2009), DVD (“Pärimusfusioon”, 2009) ning album “Küüni täitmise lood ja laulud”, 2010. Paabli seniste saavutuste hulka kuuluvad nii 2008. aasta Etnomuusika auhindade jagamisel pälvitud parima Uue Tulija tiitel ja 2009. aastal parimaks albumiks valitud “Epöpoa”.

Ansambel Paabli vastvalminud plaadi kujunduse on teinud omanäolise käekirjaga kunstnik Nerva. Kontserttuuri lavavalguse kujundajaks on valguskunstnik Rene Liivamägi.

Ansambli koosseis:
Sandra Sillamaa – eesti torupill, sopransaksofon, eestlaul
Arno Tamm – eestlaul, akustiline kitarr
Erko Niit – elektrikitarr, akustiline kitarr, klassikaline kitarr
Tõnu Tubli – trummid, cajon, löökpillid
Tanel Kadalipp – kontrabass

Rainer Koik – helikujundaja

Helinäiteid kuula siit:
www.paabel.com
www.myspace.com/paabel

Pileti hind eelmüügist 3.50, kohapeal 5 €.
Piletite eelmüük Võru kultuurimaja Kannel kassas (tel. 78 68 676) ja Piletilevis.

Allikas: Võru Kultuurimaja Kannel