Pühapäeval toimub kooliteatrite festival
“Doonor on elupäästja”

Sel pühapäeval, 5. veebruaril jätkub teatritegemise tava Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Eesti Harrastusteatrite Liidu (EHL) korraldatud teist aastat toimuval kooliteatrite festivalil „Doonor on elupäästja“.

Draamateatri väikese saali lavalaudadel astuvad omaloominguliste doonorlusteemaliste esinemistega üles kuus kooliteatrit Käinast, Tartust, Tormast, Kallaverest ja Tallinnast. Teatrifestivali eesmärk on tutvustada veredoonorlust, panna noori mõtlema selle olulise eluvaldkonna üle ning julgustada neid lavalises vormis oma ideid ja nägemust teistega jagama.

„Meie esimene teatrifestival mullu veebruaris andis nii meile kui võistlejatele väga positiivse kogemuse,” rääkis festivali
korraldaja ja verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. „Tänavune festival jääb sedapuhku viimaseks, sest peale tulevad uued ideed ja põnevad projektid.”

Teatrifestival toimub Tallinnas Eesti Draamateatri väikeses saalis pühapäeval, 5. veebruaril kella 9-13.30. Festivali lõpetab mitmeid auhindu pälvinud, sh Eesti harrastusteatrite festivali 2012 võitnud Jõelähtme Lavagrupp
A.Tšehhovi lühilooga „Abieluettepanek“.

Festivali parimad selgitab välja žürii, kelle koosseisu kuuluvad näitleja Eero Spriit, õpetaja Anne Kato, ajaloolane
ja aktiivne doonor Küllo Arjakas, teatrihuviline Laivi Tõnurist ja verekeskuse esindaja Heidi Saar.

www.verekeskus.ee
www.facebook.com/doonoridjasobrad

Share via
Copy link
Powered by Social Snap