Kärdlast saab taas kohvikute linn

Laupäeval, 6. augustil avatakse Kärdlas taas üheks päevaks 15 kohvikut, kirjutab ajaleht Hiiu Nädal. Et kohvikute päev liiga tormiliselt ei algaks ega lõppeks, tegutsevad ka eel- ja järelkohvikud.

Reedel kell 17 avatakse Soera talumuuseumis Talu Rahwa Kahwe. Seal pakutakse lisaks igapäevatoitudele ka saksikumaid suupisteid. Kohale on kutsutud ka lastekantseldaja ja muusikud.

Kohvikute päeva sissejuhatus tehakse aga Ave Vita! majas. Hommikukohvik Kohvilähker on avatud laupäeval kella 9st keskpäevani. „Alates eelmisest kohvikute päevast nimetame end kuueteistkümnendaks kohvikuks,” ütles poetess Ave Alavainu, kes on ka kohvikute päeva idee autor.

Kohvikute päeval tegutsevad kohvilähkrite linnas Ei Meil Pole Silgusedelit, Balkon, Bella Rosa, Café Orientale, Tsaarikordoni Köök, Pann & Kook, Meistrite Vinoteek, MÖKK, Baabade Puhvet, Elu Tamme All, Johannes Pääsukese nimeline kinokohvik, Muhu Pätid, Maa & Ilm, Tõrvatilk Kohvilähkris ja Lilleline Pagari Õu.

Et kohvirajalt mahatulek liiga järsk ei tunduks, on avatud ka järelkohvikud. Pühapäeval tasub minna Valgu seltsimajas avatavasse Muhvi kohvikusse. Naksitrallide-teemalises järelkohvikus teenindavad Muhv, Kingpool ja Sammalhabe koos abilistega.

Pätakavallameeste kohvik on pühapäeval avatud Heltermaa käsitöömajas. Pakutakse oma vallast pärit ja omade tehtud sööke ja jooke. Ei puudu otse kohviku õuel suitsutatud kala, lambaliha, kodune kali ega koogid.