Kutsume koolitusele „Kodaniku- ja kogukonnaajakirjandus“

Eesti kodanikuajakirjanduse selts ja USA saatkond Eestis kutsuvad ajakirjanikke, pressiesindajaid, tudengeid, kooliõpilasi, emakeeleõpetajaid, vallalehtede toimetajaid ja teisi ajakirjandushuvilisi koolitusele „Kodaniku- ja kogukonnaajakirjandus“.

Koolitajaks on Julia Barton (fotol) USA-st. Koolitus toimub Võru maavalitsuse III korruse saalis 15. juunil algusega kell 10.

Koolitaja Julia Bartonil on seljataga 12 aastat töökogemust avalikus raadios. Tema kui hilisema vabakutselise reporteri töid on avaldatud arvukates väljaannetes ja näidatud telesaadetes.

Julia Barton töötab praegu meediakoolitajana Moldovas. Varem on ta käinud ajakirjandustarkusi jagamas ka Venemaal, Ukrainas, Aserbaidžaanis ja Armeenias. Tema professionaalne eesmärk on jätkata reporteri ja toimetajana intuitiivsete lugude ja ideede toomist telesse, trükiajakirjandusse ja veebimeediasse.

Koolituse töökeel on inglise keel, kuid abivajajaid aidatakse arusaamisel. Julia Bartoniga saab suhelda ka vene keeles.

Koolitus on tasuta. Kohvipausidel pakub suupisteid Kolme Sõsara Hõrgutised.

Kuigi eelregistreerimine koolitusele pole kohustuslik, palume päeva paremaks planeerimiseks ennast koolitusele eelnevalt kirja panna kas meiliaadressil elinaallas@gmail.com või Facebookis siin.

15. juuni päevakava:

10.00 am -12.00 am    Citizen Journalism – what is the US perspective? – Kodanikuajakirjandus ja selle perspektiiv USAs;

Recent trends in journalism – ajakirjanduse viimased trendid;

Journalism Outside of the Capital area – ajakirjandus pealinnapiirkonnast väljapool;

Reporting on Corruption in Small Communities; Media Ethics – korruptsioonist kirjutamine väikses kogukonnas, meediaeetika;

12.00 pm                     Lõunapaus

13.00 pm                     Julia Bartons experience as a journalist – Julia Bartoni kogemused ajakirjanikuna

Examples from Eastern-European countries where she has been teaching, how does the media landscape look like there? – Näited Ida-Euroopa riikidest, kus Barton on õpetanud; milline on sealne meediamaastik

14.00-14.30                Puhkepaus

14.30-15.00                 Küsimused-vastused

 

Lisainfo: Elina Kononenko, elinaallas@gmail.com, tel 522 3145

Eesti kodanikuajakirjanduse selts