Kohtla-Järvel peeti petanque’i sisemeistrivõistlused

Eesti sisemeistriks petanque’i segapaarismängus tulid kõrgeima asetusega Eve Oidsalu/Kaido Kopel Tallinna Kalevi petangiklubist. Viie parema hulka jõudsid neli parema asetusega duot, vaid pronksi saanud läänevirulased Heili Vasser/Vello Vasser “rikkusid” üldpildi ära.

Kohtla-Järve Vanalinna petangihallis peetud võistluse finaalis olid domineerivaks pooleks koduväljakueelist omanud Sirje ja Ivar Viljaste, kuid seisul 10:6 nende mäng lagunes ning vastased said voorudes 4 ja 3 punkti ja mängu võidu 13:10.

Pronksimängus olid Vasser/Vasser sarnaselt Viljastega peetud poolfinaaliga ära andmas suurt eduseisu, kuid mäng kohalike petankerite Aarne Välja/Rutt Voldekuga lõppes siiski enne kui läänevirulaste edu ära sulas – 13:9 võit Vasseritele.

B-turniiri võit kuulus teist asetust omanud Tallinna duole Priit Koppel/Riina Hein.

Oma debüüdi petangiväljakul tegi neljal korral suusatajana Eesti olümpiakoondisesse kuulunud Piret Niglas, kes koos Rene Kundlaga mängides alagrupist küll edasi ei pääsenud, kuid võiduta ei jäänud nemadki.

Eesti siseGP sarjas on nelja etapi järel endiselt esikohal Veiko Proos (56), teiseks tõusis Eve Oidsalu (51) ja kolmandaks Kaido Kopel (42). Esikuuikusse mahuvad veel Margus Berkmann (40), Priit Koppel (37) ja Ivar Viljaste (37). Kokku on punkte saanud 63 petankerit.

Järgmine Eesti siseGP etapp peetakse 5. veebruaril kui Tallinnas, Kalevi petangihallis on kavas paarismänguturniir.

Rene Kundla, Eesti petanque Klubide Liit