Jõhvi ehitatakse laupäeval heategevuslik lumelinn

Jõhvis ehitatakse 22. jaanuaril  heategevuslikul eesmärgil lumelinn, sellega toetatakse Jõhvi muusikakooli.

Heategevusliku idee autori, kohviku Mozart & Catering juhatuse liikme Riho Leppiku sõnul on tegemist küll erasektori algatusega, ent tihedat koostööd tehakse Jõhvi vallavalitsuse ning Jõhvi kontserdimajaga.

„ Idee heategevusliku lumelinna ehitamiseks tuli küll meilt, kuid hea koostöö Jõhvi vallavalitsusega andis võimaluse neid ka sellesse projekti kaasata kui toetajaid”, ütles Leppik. „Mõte on koondada lumelinna ehitama Ida-Viru tublid ettevõtjad, kes oma osalustasuga toetaksid Jõhvi muusikakooli õppevahendite soetamisel.”

Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar sõnas, et vald on taolistest erasektori algatustest alati huvitatud.

„ Meie ülesandeks on seekord lumelinna ehitusplatsi ettevalmistus selliselt, et lumelinna ehitavad meeskonnad kohe tööle asuda saaksid,” ütleb Võhrmar. „ Pealegi teeb siirast rõõmu see, et heategevuslik lumelinn on vallarahvale üheks lustimise võimaluseks ja talverõõmude nautimiseks.”

Idee autor Riho Leppik on tuntud kui detsembrikuu suure lumetormi aegne Padaoru toitlustaja ning Padaorus toimuva kohta info edastaja laiemale meediale. Leppiku sõnul ei puudu lumelinna ehitamiselt ka tema lemmikteema. Üheskoos üritatakse ehitada lumeskulptuurina teadaolevalt Eesti esimene lumest kohvik.

Lumelinna hakatakse ehitama 22. jaanurail kell 12 Jõhvi kontserdimaja õues. Osalema oodatakse ettevõtjate kuni 15liikmelisi meeskondi. Teema lumeskulptuuri tegemiseks on vaba ning parimaid autasustatakse.

Kell 17 algab linnarahvale mõeldud meelelahutusprogramm ning parima lumeskulptuuri valimine.

Enam informatsiooni: http://www.bbqcatering.ee/et/mozart

Natalja Vovdenko