VIRTSU RAHVAMAJA ON SURNUD. ELAGU VIRTSU RAHVA MAJA!

Satiiriline plakat Virtsu Rahva Maja MTÜ avaüritusel. Pildil Virtsu Rahva Maja MTÜ juhatuse liige Triin Raave; Metsküla Kooli direktor Pille Kaisel; Virtsu Rannahoone MTÜ juhatuse liige Anni Pea; Matsalu Loodusfilmide Festivali peakorraldaja; Maris Altmann; Virtsu Rahva Maja MTÜ juhatuse liige Triin Tiik; Eestimaa Looduse Fondi juht Silvia Lotman; Virtsu Rahva Maja MTÜ juhatuse liige Annely Rahkema; Virtsu Kooli end. huvijuht; Anu Mätas. Foto: Virtsu Rahva Maja MTÜ

Päevatoimetaja

Teisipäeval, 1. oktoobril toimus Virtsu Rahvamaja tegevuse lõpetamise ja Virtsu Rahva Maja MTÜ avaüritus, millel osales pea veerandtuhat inimest.

Virtsu Rahva Maja MTÜ avaürituse publik. Foto: Virtsu Rahva Maja MTÜ

„Väikese rahvamaja saal oli puupüsti rahvast täis. Kohal olid teiste seas Virtsu kooli lapsed, Lihula muusikakooli lapsed, Metsküla kooli lapsed, Kõmsi kooli lapsed, Metsküla kooli direktor Pille Kaisel, Virtsu Rannahoone MTÜ inimesed, Matsalu Loodusfilmide Festivali peakorraldaja Maris Altmann, Eestimaa Looduse Fondi juht Silvia Lotman,” andis toimunust ülevaate Virtsu rahvamaja senine juhataja Triin Raave, kelle tähtajaline tööleping (varem juba kahel korral pikendatud) lõppes 1. oktoobril.

Anni Pea, Triin Tiik, Anu Mätas, Triin Raave, Annely Rahkema. Foto: Virtsu Rahva Maja MTÜ

“Jätkame oma tegevust siin Virtsus vabatahtlikkuse alusel ja mis kõige tähtsam, hoiame kogukonnamaja tegevuses,” lausus lootusrikkalt Triin Raave, kes on nüüdsest läinud nädalavahetusel Virtsu kogukonna kultuuri- ja noorsootöö edendamiseks loodud MTÜ Virtsu Rahva Maja juhatuse liige. Ta loodab vallavõimu poolt ilma kohaliku kultuurijuhita jäetud rahvamaja kasutusele võtta, kuigi neil pole edaspidiseks kasutamiseks enam mingit õiguslikku alust. Raave rääkis, et kogukonnal on soov rahvamajas edasi tegutseda. Teisipäevaks oli kontserdi korraldamiseks luba olemas seepärast, et vastav kokkulepe sai juba ammu varem kooskõlastatud. Aga edaspidise osas puudub Raave sõnul ettekujutus, mil viisil hoones Lääneranna kultuuri- ja noortekeskuse valduses tegutsema asutakse. Kuuldavasti kardetakse valla kavatsust Virtsu rahvamaja täiesti sulgeda. Nii on ka ajalehtede pealkirjad seda teemat käsitledes nõutud. Pärnu Postimehest loeme: „Lääneranna valla juhid ei anna Virtsu rahvamaja kohta selgeid vastuseid” ja Lääne Elu kirjutab: „Virtsu rahvamaja tulevik on tume”.

Virtsu Rahva Maja MTÜ avaürituse publik. Foto: Virtsu Rahva Maja MTÜ

Aga juba on avatud Virtsu Rahva Maja koduleht, millel tänase seisuga muljetavaldavalt 794 jälgijat. Lehe päisesse on kirjutatud: „Virtsu rahvamaja on surnud. Elagu Virtsu Rahva Maja!” Ühingu juhatusse kuuluvad lisaks Raavele veel Triin Tiik ja Annely Rahkema, kes kutsuvad inimesi MTÜ-ga liituma, et veelgi tugevamaks saada. Täna hommikul teatab leht, et DJ Lindepuu mängib reedel plaate tasuta. “Tulen mängin plaate tasuta nagu sõprade ja heade asjade nimel seda ka varem teinud olen,” ütles Lindepuu.

Ka Anni Pubi on lubanud loodetava eduka õhtu puhul MTÜ-d toetada: „Kuidas täpsemalt – otsustab juba perenaine.” Ja kuulutuse lõppu on kirjutatud: „Seega saab meie MTÜ esimene iseseisev sündmus olema tulu, mitte kulu, nagu ka paljud varasemad rahvamaja sündmused seda olid.”

Samal teemal:

VIRTSU KOGUKOND LOODAB VALLAVÕIMU POOLT SULETUD RAHVAMAJA PÄÄSTA

TRIIN RAAVE⟩ VALLAVÕIMU KIUSU TULEMUSENA SULETAKSE TOIMIV VIRTSU RAHVAMAJA

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap