KADRINA KOGUKONNA- JA LAADAPÄEV

Eelmise aasta Sipsiku sügislaat. Foto: Kodukant

Päevatoimetaja

Laupäeval, 7. septembril leiab Kadrinas aset kuues kogukonna- ja laadapäev. Traditsiooniks kujunenud suursündmus jätkab kasvamist – eelmisel aastal osalenud kauplejate arv lüüakse suurelt üle, ning oodata on uut külastajate arvu rekordit.

Laata saadab rikkalik kultuuriprogramm, mis on kõigile külastajatele tasuta. “On meeldiv tõdeda, et koostöö Eha Neitoga (Kirevene Mulk) sujub laada korralduse koha pealt ideaalilähedaselt ja laat jätkab kiiret kasvamist nii kauplejate ja külastajate näol. Laupäeval ujutab rahvas kogu Kadrina üle. Sellist Eestit me tahtsimegi,” tundis Kultuurikoja direktor Ahto-Lembit Lehtmets rõõmu eduka koostöö üle.

Kogukonna- ja laadapäev algab kell 10 käsitöö- ja vanavaralaadaga ning Kadrina lasteaed Sipsik sügislaada ja Laikrete perebändiga. Lapsed kaenlasse ja varakult platsi. Varums peaks sularaha, sest rühmad on pannud välja letid hea ja paremaga. Sipsiku väravad on valla kella üheni päeval. Rahvakultuur Kadrinas õitseb. Kell 12.30 algab Kadrina laululaval väike Kadrina laulu- ja tantsupidu. Üles astuvad: Kadrina naisrühm Omavahel, Kadrina Kapell, Kadrina Kirikukoor, Kadrina Segakoor, Kadrina Pasunakoor ja Kadrina rahvamaja muusikaring. Laulu- ja tantsupeo kuraatoriks on Riin Undusk.

Kell 13.30 saab elada kaasa kodukandi staaridele: algab Kadrina solistide kontsert. Üles astuvad nii solistid kui ka bändid. Peaesinejaks on ansambel Nedsaja Küa Bänd, kes toob korraliku tantsukütte noorte Setomaa külameeste moodi. Nedsaja Küla Bänd on pisikesest metsakülast välja kasvanud muusikaline kooslus, mis ühendab kolme väga erineva taustaga meest. Õhtu lõppeb Nostalgiakeskuses Paul Neitsovi rokiklassika kuldvaramuga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap