UUENDATUD KOIDULA PARKI AVATI KÕUEKÕMINAS JA VIHMAMÄRJAS

Fotogalerii

Uuendatud Koidula pargi avamise päeval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Uuenenud Lydia Koidula pargi avamine algas Eesti ja Pärnu lippudega kaunistatud Koidulauliku monumendi juures pasunakoori Õnn Tuli Õuele helides, jätkus linnapea Romek Kosenkraniuse ja abilinnapea Irina Talviste sõnavõttudega ning Ann Eichhorsti, Pärnu Linnakodaniku Maja perenaise ja linna giidi ajaloominutitega.

Päevasündmuse kulgu jälitasid lähenev kõuemürin ja üha tugevamaks muutunud vihmasadu, mis sundis kohale tulnud rahvast märja eest varju otsima. Siiski oli huvitav linnapealt kuulda, et sadakond aastat tagasi asus samas kohas kinnikasvav vallikraav, mille tolleaegne linnavalitsus otsustas täita, pinnase tasandada ja pargi rajada.

Uuendatud Koidula pargi avamise päeval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ann Eichhorst rääkis, et üldkujunduses tänaseni säilinud pargi rajamist kaaluti veel mõnda teisegi asukohta: vaagimisel oli Endla teatri (nüüdse hotell Pärnu asukoht) esine, samuti Brackmanni pargi ja Vanapargi ala. Praeguses paigas alustati pargi rajamisega 1928. aastal. Park loodi arhitektide Aleksander Nürnbergi ja Erich von Wolffeldti projekti järgi. Amandus Adamsoni loodud Lydia Koidula ausammas oli tuntud kujuri viimane töö. Park avati 1929. aasta 6. juunil. 95. aastat tagasi valminud parki on paar korda uuendatud, viimati 1998.

Irina Talviste rääkis, et renoveeritud on pargist kaks kolmandikku. Järge ootab veel purskkaevu remontimine. Töid teostas Läänekivi OÜ ja renoveerimise maksumuseks kujunes enam kui 176 000 eurot.

Samal teemal:

UUENDATUD KOIDULA PARGI AVAMINE TOIMUB ESMASPÄEVA KESKPÄEVAL

PÄRNUS HAKATAKSE KOIDULA PARKI UUENDAMA

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap