ANNETAMISTALGUTEL ANNETATI ESIALGSEL KOKKULUGEMISEL 129 075 EUROT

Eesti neljandal annetamistalgul osales 132 algatust. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Teisipäeval toimusid Eesti neljandad annetamistalgud, millest võttis osa 132 algatust. Esialgsetel andmetel annetati talgutel osalenud vabaühendustele 129 075 eurot.

“Annetamistalgud tõestasid, et ka raskel ajal on inimesed valmis olulisi algatusi ja organisatsioone annetustega toetama. Täname südamest kõiki annetajaid ja osalenud talgulisi,“ ütles annetamistalgute korraldaja Heleene Lippmaa.

Täpse kokkuvõtte kogutud annetustest teevad talgulised mõne päeva jooksul.

Summas sisaldub annetuskeskkonnas “Ma armastan aidata” kogutud annetamistalgute rekordsumma 70 657 eurot ja Swedbanki panus 40 000 eurot. Annetuskeskkonnas tegi annetuse üle 2400 inimese, kõige enam annetati MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodule, millele järgnesid annetused Heateo Sihtasutusele, Kiusamisvaba Koolile ja Eestimaa Loomakaitse Liidule. Kõige suuremad ühekordsed annetused olid 5000-eurone ja 1500-eurone ning keskmine annetus talgupäeval oli 29 eurot, mis on neli eurot rohkem kui aasta varem.

Annetamistalguid korraldas Vabaühenduste Liit koostöös maakondlike arenduskeskustega.

Järgmisel aastal toimuvad annetamistalgud 28. novembril.

KU päevatoimetaja