PÄRNU VÄÄRIKAD SUPERMINISTEERIUMIS

Fotogalerii

Riighalduse minister Riina Solman, tema kõrval Pärnu Väärikate klubi liikmed Jaan Roosnurm ja Ago Kungla. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eile, 28. novembril külastas kuraditosin Pärnu Väärikate klubi liiget superministeeriumit, minister Riina Solmanit, president Pätsi monumenti ja Maarjamäe Kommunismiohvrite Memoriaali.

14-korruselise kaksikhoone peauks asub Suur-Ameerika tänava poolel. Maja anti pea tuhande töötajaga viiele ministeeriumile ja kaheksale ministrile üle 2017. aasta 2. augustil. Nüüdset uudistajate seltskonda tuli vastu võtma superministeeriumi maja juht Tõnu, kes rääkis üldisest, vastas küsimustele ja näitas arvukaid ruume. Ruumid olid jahedad ja suuresti tühjad. Üsna harjumatu oli näha telefonikabiini. Tõsi, omaaegset telefoniautomaati selles ei ole, aga kinnises “akvaariumis” saab eraldatult vabamalt ja teisi segamata rääkida.

Ühes avaras ruumis oli võimalik lauatennist mängida. Seda võimalust ei jätnud Jüri Otstavel kasutamata. Ütles, et on omal ajal palju lauatennist mänginud, aga nüüd pärast pikka vahet käsi ei tunneta küllaldaselt reketit. Ometi oli mängurõõm vastakuti siinkirjutajaga päris suur.

Pärnu Väärikate klubi liikmed president Pätsi monumendi juures.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kümnendal korrusel leidis riigihalduse minister Riina Solman tunnikese aega meiega pika laua ääres istuda ja vestelda mitmetel päevateemadel, mis näisid inimesi kõige enam erutavat. Ta vastas küsimustele ja selgitas oma seisukohti.

Sealsamas Solmani kõrval asub ka rahandusminister Annely Akkermann, kuid lootust temaga kohtumiseks ei olnud, sest minister külastas samal ajal Enefit Poweri tootmisi Narvas.

Superministeeriumist väljumise järel suunduti hiljuti avatud president Konstantin Pätsi monumendi juurde ajaloolisel Uuel turul.

Aime Nikopensius leidis memoriaali seinalt oma sugulase nime. Foto: Aime Nikopensius

Reis pealinna lõppes Maarjamäe Kommunismiohvrite Memoriaali külastusega. Memoriaali (ka kommunismiohvrite kenotaaf) mälestusseinal on üle 22 000 hukkunud kommunismiohvri nime ja e-memoriaalis leidub rohkem kui 100 000 isikukirjet. Aime Nikopensius leidis memoriaali seinale kantud tuhandete nimede seast ka oma sugulase nime.

Urmas Saard