MÄRGATES SURNUD HINGEDE KÕRVAL KA ELAVAID HINGI

Toimetuse repliik

Teeküünal ja Jana. Fotokollaaž: Urmas Saard / Külauudised

Külauudiste kolumnist Jana Paulman tõdeb, et hingedest kõneldakse umbmääraselt, samas adumata, mida see täpsemalt tähendab. Väikeste kõhklustega püüab autor oma homses arvamusloos vaadet avada ja et jutt ei jääks üksnes arutluse sõnadesse, räägib kirjutamise ajal tehtud tillukesest heateost.

Jana esitab lugejate südameuksele koputava küsimuse ja lausub: „Võib olla oleks aeg hingedepäeval, või hingedekuul märgata ka neid üksikuid hingi meie keskel, kes elavad üksi ja keda ei külasta isegi omaksed.”

Arutledes toob ta müstilisi näiteid läbi vahetute isiklike kogemuste, mis kinnitab järjekordselt, et kogu elu ongi suur müsteerium, mida püüame mõista.

Ta tsiteerib Aleksander Šepsi, „Venemaa sensitiivide tuleproovi” võitjat, meediumit ja raamatu „Meedium” autorit, kes ütleb muu seas nõnda:„Meil kõigil on alati kõik perspektiivid, / tuleb uskuda vaid unede reaalsust… / Igaühel on miljonid variatsioonid, / saatus mitme palgega, kui tulesäde, / hingel ei ole ei sugu, ei natsiooni, / vaid ainult tema, kes ealeski ei sure…”

Külauudised

Samal teemal:

KUIDAS TÄHISTADA HINGEDEPÄEVA?