ARAVETEL NÄEB JÄRVAMAA PARIMAID HARRASTUSTEATREID

Ambla Näitering “Anne” peale esietendust “Liiv teel” 2022. a mais. Foto: Arlet Palmiste

Üle kolme aasta toimub taas Aravete Teatripäev. Piirkonna harrastusnäitlejad kohtuvad seekord 7. mail Aravete Kultuurimajas. Lavale astuvad Alburahva Teater, Vahuküla näitering, Ambla näitering “Anne” ja PiibeTeater.

Lühidalt kavast

Kell 15 toob Alburahva Teater publikuni Arlet Palmiste draama “Õnnesoovid”. Eakas abielupaar otsustab rõõmusatada omavanuseid, kelle sugulased on unustanud, raadioõnnesoovidega. Asjasse sekkub politsei ja algab segaduste trall. Mängivad Merike Kernu, Leo Valdvee ja Veljo Kukk. Lavastajad Arlet Palmiste ja Tiit Tammleht. Lavastust tunnustati Eesti Harrastusteatrite Festivalil.

Kell 16.30 astub lavale Vahuküla näitering, kes on alles tegevust alustanud ja toob Aravetel publikuni lavastaja Anne Adramuse kohvikukomöödia “Sirli sõõrikud”.

Kell 17.30 saab näha Ambla Näitering “Anne” esituses Arlet Palmiste eluloolist draamat “Liiv teel”. See on lugu Juhan Liivist, kes elas mõnda aega Laiuse kirikumõisas Johan Kõpu juures. Näidend põhineb tõsielulistel sündmustel vastandades küla ja kirjanikku. Kes meist on tõeliselt hull? Lavastaja Erik Ruus.

Seni kuni ansambel “Lillelised” paneb ennast lavale valmis, et tuua Teatripeol rahvani parimad tantsupalad, esitab Arlet Palmiste PiibeTeatrist kohvikus monoloogi “Mina, Sikenberg”. Lustakas pajatus Tammsaare Lõunatalu peremehe Jakob Sikenbergi suu läbi.

Kell 19.30 algab Teatripidu, kuhu kõik on oodatud tantsima ja lustima.

Teatripäeva toetavad Järva vald ja Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp. Päevapilet maksab 10 eurot.

KU päevatoimetaja