JÕULUKAUNISTUSTE AEG SAAB ÜMBER

Jõuludeks ehitud Pärnu Iseseisvuse väljakult eemaldatakse kaunistused ja jõulupuu 24. jaanuaril. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kuigi mõned punavalged päkapikumütsid on juba siit-sealt linnaruumist ära korjatud, tehakse Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialisti Anu Villmanni sõnul suurema jõulukaunistuste maha võtmisega Pärnu keskuslinnas algust tuleval nädalal.

Esmaspäeval, 24. jaanuaril eemaldavad osaühingu Leonhard Weiss elektrikud tuled linna jõulupuudelt Keskväljakul ja Iseseisvuse väljakul, misjärel saab osaühing Meiers kuused utiliseerimiseks ära viia.

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnul võtab kuuskede teisaldamine vähem aega kui nende ülespanek, küll aga tuleb sedasorti ettevõtmiste puhul alati arvestada ilmaga – kui on väga tuuline või sajune võib kaunistuste demonteerimise ja puude ohutu äraviimisega minna plaanitust pikemalt.

Ilm mängib rolli ka muude jõuludekoratsioonide teisaldamisel.

“Viimaste nädalate heitlikud ilmaolud, kus õhutemperatuur on kord pluss- kord miinuspoolel ja lisaks sajab aegajalt, on mitmed valguselemendid aluse või maapinna külge kinni külmutanud ning nende eemaldamine võib olla üsnagi keerukas. Näiteks on mudaravila ja Koidula pargi purskkaevu kaunistused, aga ka näiteks valguskarud Lastepargi purskkaevu kaanel, aluspinna külge kinni külmunud. Võimalik, et nende ohutuks lahti võtmiseks tuleb meil oodata püsivaid plusskraade,” selgitas Nurmesalu.

Järgemööda kaovad linnaruumist kõik teisedki pühaderõõmu pakkunud ornamendid. Kuna kaunistusi on palju, kulub ehete teisaldamisele paar nädalat.

Parkidesse, purskkaevudele, ringristmikele ja enamkäidavatele tänavatele üles pandud valguselemendid ning muud dekoratsioonid tuleb kõik ükshaaval demonteerida ja enne hoiule panekut üle kontrollida. Punavalged päkapikumütsid käivad enne hoiukohta minekut pesust läbi.

Mõneks ajaks jääb üles Endla teatri esist ilmestav sinine valgusinstallatsioon


Päris kõiki valguslahendusi siiski maha ei võeta.

Mõneks ajaks jääb üles Endla teatri esist ilmestav sinine valgusinstallatsioon, mis oma ilme ja tooni poolest passib vabariigi sünnilinnale pidulikku ilmet andma veel veebruariski.

Koidula pargi purskkaevu ümbritsev valguslahendus ning valgusketid Rannapargis, Brackmanni ja Vabaduse pargis ja Aia tänava alleel sobivad linnapilti muul ajalgi kui ainult jõuluperioodil ning need on üleval aastaringselt.


Peagi lähevad pühadekaunistused väljateenitud puhkusele ka Paikuse, Tõstamaa ja Audru osavaldade keskustes.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap