TALVISES VÕRUS TANTSITAKSE VIIENDAT AASTAT

Illustreeriv pilt talvisest tantsupeost. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päri(mu)stantsu pealinn Võru kutsub kõiki tantsu- ja muusikahuvilisi, üksikult ja kambakesi, lähedalt ja kaugelt ühiselt tantsima ning üles astuma V talvisel tantsupäeval, mis toimub laupäeval, 4. detsembril Võru keskväljakul.

MTÜ Võru Folkloorifestivali eestvedamisel toimub talvine tantsupäev viiendat korda ehk pisut piparkoogilõhnalises sünnipäevamelus.

Tantsuvõimalusi ja tegevusi pakutakse kogu päeva vältel: saab ennast näidata, teisi vaadata ja õhtuhämaruses ühiselt lustida. Korraldajate sõnul on oodata ka üllatusi!

„Meil on hea meel, et just sel päeval on rahvatantsuansambel „Tarvanpää“ toomas meile viru väge ning jagamas tantsurikkust,” ütleb Võrumaa tantsujuht Maire Udras. Seda ilu, võlu, lusti ja rahu näeb kell 14.00 Võru Kandles. „Just parajal hetkel päeva keskel, sest selleks ajaks on jõutud lastega lustida, õhtuseks tantsupeoks tantse õppida, soovi korral ise üles astuda, end kohaliku maitsva toiduga kostitada, jõuluvana kingikotti kinkegi koguda,” selgitab Udras.

Laval nähtust ja kogetust innustunult on paslik päeva lõpetuseks keset linna üheskoos lustides tantsupidu pidada ning saadud tantsuenergia pagasiga suviseks pärimustantsu festivaliks valmistuma asuda.

Registreerimine lõpeb 30. novembril.

Täpsema info: registreerimisvormi, teabe osalustasude, päevakava, tantsude kohta leiab MTÜ Võru Folkloorifestivali kodulehelt.

KU päevatoimetaja