SIBULATEE PUHVETITE PÄEVAL SELGUB UUS SIBULAPIRUKAMEISTER

Sibulatee puhvetite päev 2020. aastal. Foto: Ahto Sooaru

11. septembril toimub kuuendat korda Sibulatee puhvetite päev, kus oma uksed avab 21 puhvetit. Samal ajal valitakse Sibulatee piirkonna parim sibulapirukameister ja antakse üle pilkupüüdvaima sibulamüügikoha aumärk.

Parimat sibulapirukameistrit valitakse Sibulateel kolmandat korda. Eelmistel aastatel on hindamiskogu ees olnud korraga ligemale paarkümmend pirukat, mille põhiliseks komponendiks oli kohalik kuulus peipsi sibul, loodetavasti läheb sarnaselt seekordki. Parim sibulapirukameister selgub 11. septembri keskpäeval Peipsimaa Külastuskeskuses Kolkjas.

Samuti antakse Sibulatee võrgustiku poolt laupäeval üle aumärk pilkupüüdvaimale sibulamüügikohale: sel aastal olid sibulamüügi väljapanekud Kolkja-Kasepää-Varnja külatänava ääres uhkemad kui kunagi varem ja on, mille vahel valida.

Sibulatee puhvetite päeval ootavad külalisi 21 puhvetit ehk kohalikku õue ja hoovi – soov pakkuda oma parimate retseptide järgi valmistatud toite ning näidata siinset kultuuri ja tavasid külalistele on suur. Puhvetite hulgas on külalistele nii vanu häid tuttavaid kui uusi ja väga põnevaid. Menüüdes on palju toite muidugi sibulast ja kalast, lisanduvad nii marjad, aedviljad kui ulukid. Puhvetid paiknevad kogu Sibulatee piirkonnas Koosalt Lümatini ning Haavakivilt Kolkjani ning on avatud kell 11-18.

Keeruline viiruseaeg teeb korrektuure ka puhvetite päeval: katuse all asuvad puhvetid küsivad külalistelt nakkusohutuse tõendeid. Samuti paluvad korraldajad tulla kohalikku elu-olu nautima vaid neil, kes on terved ega ole kokku puutunud viimasel ajal haigetega.

KU päevatoimetaja