ÖÖRÄNNAKUL SELGITATAKSE NAISKODUKAITSE SÄRAVAMAD JUHID

Igas öös on tähed, ka pilves ilmaga – iseloomustas peakohtunik tänavusi öörannaku auhinnakarikaid. Foto: Anneli Mikiver

Täna, 13. augusti videvikus stardib Väike-Maarjast 22-kilomeetrisele öörännakule pea nelikümmend Naiskodukaitse juhti üle Eesti, et testida hakkamasaamist erinevates olukordades ja selgitada välja parimad.

Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna esinaise Anneli Mikiveri sõnul toimub selline ettevõtmine Viru ringkonna eestvedamisel teistkordselt ja ees on ootamas uus öö, uus rada ja uued väljakutsed.

„Ülesanded puudutavad Naiskodukaitse baasväljaõppel õpitut, samas on ka üldharivat silmaringi laiendavaid ja käteosavust nõudvaid ülesandeid ning loomulikult on mõni ka lihtsalt vürtsikalt lõbus,“ rääkis võistluse peakohtunik, Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna esinaine Anneli Mikiver.

Kui mitmed erinevad patrullvõistlused, koormusmatkad jne on suunatud eelkõige tegevliikmetele, siis öörännak on organisatsiooni juhtide proovilepanek. „Igas öös on tähed, isegi pilves ilmaga,“ viitas Mikiver tänavustele auhinnakarikatele. Peakorraldajal oli plaanis mitmeid üllatusi. „See praegune segane aeg seab omad piirid, seega üllatused tulevad kahe aasta pärast, kui taaskohtume öörännakul,“ lubas Mikiver.

Öörännakust võtavad osa Naiskodukaitse ringkondade kolmeliikmelised juhtide võistkonnad läbides 22 kilomeetrit jalgsi ja sooritades mitmeid ülesandeid. Rada kulgeb Väike-Maarja ja Tapa vallas.

Parimad juhtide võistkonnad selguvad kontrollpunktides harjutuste sooritamisel, punktid summeeritakse ja parimat kolme võistkonda auhinnatakse.

Võistkondade instruktaaž ja stardijärjekorra loosimine toimub kell 19 Väike-Maarja gümnaasiumi algkoolimajas. Esimese võistkonna start antakse reedel kell 20.00 ja orienteeruvalt laupäeva varahommikul kell neli peaks lahendama viimasena lähte saanud võistkond oma lõpuülesannet.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap