HEATEGEVUSLIKU TEATEJOOKSU REGISTREERIMINE PIKENEB

Heategevuslik Teatejooks. Foto: Marko Mumm

Euroopa Spordinädala avaüritus koolinoorte heategevuslik Teatejooks pikendas osavõtjate registreerimist esmaspäevani, 14. septembrini. Korraldaja sõnul on suuremate linnade koolid praegu äraootaval seisukohal ja küsivad lisaaega, et traditsioonilisest spordiüritusest siiski osa võtta.

„Hoolimata ärevast ajast tahame anda noortele võimaluse tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning samal ajal pakkuda toetust nendele noortele, kes on liikumisvõime kaotanud. Risk nakkuse levitamiseks Teatejooksul on väike, sest tegemist on vabas õhus toimuva lasteüritusega,“ ütles Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase ning kinnitas, et osalejate tervise kaitsmiseks järgib ürituse korraldaja nii kohalike omavalitsuste kui ka Terviseameti soovitusi.

Teatejooks toimub 23. septembril hajutatult üle Eesti 28 linnas ja asulas. Ennetava abinõuna on jooksud Tallinnas ja Tartus viidud üle staadionitele, et paremini tagada laste hajutatus.

„Seoses Tallinna Linnavalitsuse otsusega ennetavalt minna üle kollasele ohutasemele, mis näeb ette eelkõige ettevaatusabinõude suurendamist haridusasutustes. Sellega seoses viisime Tallinna Teatejooksu Presidendi lossi pargist üle Kadrioru staadionile, mis on piiratud ala ja kus saab tagada laste hajutatuse. Sama teeme ka Tartus,“ ütles Pallase.

Teatejooksu osavõtjate arv on viimastel aastatel kasvanud 12 000-ni. Tegemist on tervisespordiüritusega 5.–9. klasside õpilastele, kus iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, vaid oluline on osavõtt. Joostakse Teatejooksu särkides, osalemine on tasuta, registreerida saab kuni 14. septembrini kodulehel www.teatejooks.ee.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomist toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot)  või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond 

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee, Ühendus Sport Kõigile ja Delfi, lisaks panustavad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

KU päevatoimetaja