TEEME ÄRA MASKITEO FACEBOOKI OTSEÜLEKANNE ALGAB KELL 12.00

Laupäeval, 2. mail kulmineerub Teeme Ära talgupäeva meeskonna üleriigiline maskitalgute algatus „Teeme Eesti viirusest puhtaks!“, mis kutsub üles kõiki eestimaalasi valmistama ja kandma riidemaske.

Maskitalgute kaart seisuga 01.05.2020

Eriolukorra piirangute leevendamise ajal on see koos teiste ennetusmeetmetega tõhusaim viis, kuidas saame igaüks kaasa aidata koroonaviiruse täiendava leviku peatamisele ning tavapärase elukorralduse taastumisele. Teeme Ära kodulehel on praeguseks kirjas juba suur hulk maskitegusid ja maske, kuid iga soovija saab oma maskiteo kirja panna kuni 10. maini. Homset maskiteo otseülekannet ja muud melu saab jälgida talguveebis  ja sotsiaalmeedias alates kl 12.00.

Teeme Ära maskitalgute algatuse raames on kodune maskitegu toimumas paljudes kohtades üle Eestimaa. Teeme Ära Facebooki lehel algab laupäeval, 2. mail kl 12.00 maskiteo otseülekanne, mille käigus juhendab maski valmistamist käsitööõpetaja Anna Lutter.

Talgupäeva meeskonna liikmete väike maskitegu toimub laupäeval 2+2 reeglit ja muid eriolukorra ohutusmeetmeid järgides Tartu loodusmajas, kust vahendame lisaks oma õmblusmasina vurinale ka infot, muljeid, pilte ja videoid maskitegudest üle Eesti. Maskitalgute poolvirtuaalne staap on avatud kella kolmeni. Maskiteo algatust kajastavad laupäeval ka Vikerhommik ning Kuku Raadio „Ilmaparandaja“.

Tänavune maskitegu sai hoo sisse 20. aprillist ja kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 2. mail 2020. Kõik inimesed on oodatud oma maskiteost märku andma kuni 10. maini Teeme Ära kodulehel , et innustada teisigi kaasa lööma ning valmistama riidemaske endale ja oma lähedastele. Igakevadise traditsioonilise talgupäeva asemel tänavu toimuvad kodused maskiteod moodustavad kokku üle-eestilised maskitalgud, mille eesmärgiks on muuta isetehtud maskide kandmine inimestele omaseks, teadvustada õiget kandmist ning ühtlasi laiemalt maskikandmise vajalikkust avalikes siseruumides, et tõkestada viiruse edasist levikut. Maski valmistamise ja kandmise soovitused leiab talguveebist. Maskiteo teemaviideteks sotsiaalmeedias on: #TeemeMaske, #KannameMaske, #TeemeÄra!

Teeme Ära talgupäev on kümnete tuhandete eestimaalaste igakevadine suursündmus, et tulla kokku ja teha üheskoos ära kodupaiga kõige vajalikumad tööd. Tänavu ei saa eriolukorra tõttu kokku tulla, kuid kodupaiga kõige vajalikuma töö saame ära teha ikkagi vaid üheskoos – teha Eesti viirusest puhtaks.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Tamrex, Vizeum, Tele2, Nordic Hotel Forum, R-Kiosk jt.

Teate edastas Teeme Ära talgupäeva meeskond