PÄRNUS TEHAKSE ALGUST JÕULUKAUNISTUSTE MAHA VÕTMISEGA

Jaanuari viimasel nädalal hakatakse jõulukaunistusi maha võtma ja jõulupuud leiavad taaskasutust.

Uuel nädalal kaob Pärnu linnapildist Iseseisvuse väljakut kaunistav hall nulg, mille oksad lähevad Saaremaale osaühingule Lahhentagge, kes valmistab okstest alkoholivaba toonikut. Foto: Urmas Saard

[pullquote]suuremad valgusinstallatsioonid jäävad veel mõneks ajaks üles, sest neid dekoratsioone sobib eksponeerida ka muul ajal, kui ainult jõuluperioodil[/pullquote]Kaunistuste teisaldamine on aeganõudev protsess, kuna iga valguskuul ja -element tuleb käsitsi ükshaaval alla võtta ja enne hoiukohta viimist üle kontrollida.

Et dekoratsioone on üle linna palju ja väga erinevaid, kulub nende ära toimetamisele vähemalt paar nädalat.

Kõige esimesena korjavad osaühingu Leonhard Weiss elektrikud tulekaunistused ära linna jõulupuudelt, seejärel lähevad välja teenitud puhkusele jõuluehted Rüütli tänavalt, Kuninga kooli eest ja Lastepargist.

Teater Endla esist ilmestavad sinised tuled, Koidula pargis särav valguslahendus ja muud suuremad valgusinstallatsioonid jäävad veel mõneks ajaks üles, sest neid dekoratsioone sobib eksponeerida ka muul ajal, kui ainult jõuluperioodil.

Uuel nädalal kaovad linnapildist ka jõulupuud – harilik nulg Keskväljakult ja hall nulg Iseseisvuse väljakult.

Teatriesise nulu tüve saab endale mittetulundusühing Vingiküla selts, kes soovib tüveosa kasutada seltsi jaanitulepeol meiupuuna. Teatrimaja ees seisnud nulgu soovis asumiselts omale meiupuuks ehk jaanisambaks kindlal põhjusel: nulu kasvukoht oli samuti Vingiküla kandis ning seltsi hinnangul on igati sümboolne, et puu maine teekond lõppeb seal, kust algas.

Iseseisvuse väljaku seisva halli nulu oksad lähevad Saaremaale osaühingule Lahhentagge, kes valmistab okstest alkoholivaba toonikut.

Jõulupuud teisaldab ja utiliseerib osaühing Euro Cactus.

KU päevatoimetaja