Pärnu ühisgümnaasiumi kuuendal Jõuluolümpial osaleti 16 riigi lipu all

Eile toimus Pärnu ühisgümnaasiumi jõuluaja oodatuim sündmus, Jõuluolümpia. Tegemist oli kuuendat korda toimuva meeleoluka spordisündmusega, kus klassid võistlevad nii sportlikes kui loomingulistes ülesannetes.

Esiplaanil Mehhiko lipu all võistlejad. Foto Pärnu ühisgümnaasium
Esiplaanil Mehhiko lipu all võistlejad. Foto: Pärnu ühisgümnaasium

Väike-Kuke tänaval asuvas Pärnu Spordikooli kergejõustikuhallis peetud olümpiamängudel osales kogu koolipere. Tiina Saarits, direktori asetäitja noorsootöö alal, ütles, et esmakordselt osalesid ka külalisvõistkonnad Mai koolist ning Kuninga tänava põhikoolist. Iga klass oli omale loosi teel valinud riigi, mida tutvustati ning mille lipu all võisteldi. Kohal olid Hispaania, Soome, Holland, Jamaica, USA, Itaalia, Iirimaa, Mehhiko, Hiina, Saksamaa, Kanada, Prantsusmaa, Venemaa, Brasiilia, Kreeka ja Eesti.

Olümpiapäev algas erinevate riikide esindajatele piduliku rongkäiguga. Osalenud õpilased ütlesid kolmeminutilised jõulutervitused loosiga valitud riigikeeles ja nende traditsioone arvestades.

Kavas olid jõulueide ja -taadi teatevõistlused, päkapikkude täpsusvisked, pimevolle ning talendivoor. Viimases sai näha nii žonglööri, üherattalisel rattal sõitjat, tantsijaid kui vaimukaid etendusi. „Uudselt lähenesid „Kaera-Jaanile“ Eesti lipu all võistlevad õpetajad,” rääkis Saarits.

Marin Vilk: „Minule oli see teine jõuluolümpia ja mida aasta edasi, seda ühtsemaks see muudab nii kooli kui ka minu oma klassi. Ettevalmistused said alguse juba novembris ning terve kool oli olümpia ootuses. Jõuluolümpiaga on näha, et meie kool on ühtne ja traditsioonid on kõigile tähtsad. Meie klass jäi ka selleaastase jõuluolümpiaga igati rahule ja juba ootame järgmist!“

Olümpia eestvedaja on Pärnu ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Mehis Merilaine, kes pälvis 2019. aasta spordisõbralikuma õpetaja tiitli.

Urmas Saard