Ka teine hoovimüügi päev sai Sindis teoks

Tänavu teist korda Sindi linnas toimunud hoovimüügi päeva kodukohvikute reas oli sedakorda ka peagi avatav uus Sindi kohvik Julius.

Hoovimüük Sindis Kesktänav maja 22 ees Foto Urmas Saard
Hoovimüük Sindis Kesktänav maja 22 ees. Foto: Urmas Saard

Sarnaselt juulikuise hoovimüügiga ei erinenud tänane kauplemine oluliselt esimesest katsest. Kuna Külauudiste tähelepanu keskendus täna suuresti Kodu Kuubis areenal toimuvale, siis jäi vähem võimalust enamike hoovimüügi kohtadega tutvumiseks. Kesktänava äärsele jalgpallistaadionile asus kõige lähemal sama tänava maja numbriga 19, mille tagaaias oli üheks päevaks avatud kena kohvik. Lehtla katuse all teenindasid külalislahkelt ja oskuslikult päris noored Emma Brit, Mirten Mai ja Uku Troi. Maitsvate vaarikatega kaunistatud kook maitses suurepäraselt. Lapsed tutvustasid maja perenaise Leena valmistatud keraamikat, mis on tõelise meistri käega tehtud.

Kekstänav 24 maja esisel olid naised väga veenvalt oma kaupa pakkumas. Helerin Kase, Liisi Mäeväli ja Lydia Kase olid rõõmsalt üllatunud, kui said teada, et nende kauba vastu tunneb huvi uudisteportaal Külauudised, millest polnudki varem midagi kuulnud. Kohe võeti nutitelefonid pihku ja uuriti, mida sealt Sindi kohta teada saab. Noorhärra Dominik Lee toimetas abivalmilt kauba reklaamimist ja tõstis suure karbi ühest nurgast kõrgele üles.

Vee 14 pärani garaaži uste vahel jagasid teadlikke selgitusi toitumisnõustajad Siiri Oad ja Maigi Lepik. Teeseen on omapärase ja pisut kõrvetava maitsega. Klaasi võis tühjaks juua pooliku euro eest. Mäletan, et viimati jõin seda vist poolsada aastat tagasi, kui vanaema hoidis üht suure pannkoogi suurust latakat laias purgis. Pidavat olema suurepäraste raviomadustega, kuigi unustasin küsida, mille vastu seda maitsvat jooki jõin. Aga hiljem jalgratta selga istudes tundus nagu mõjunuks miski kogu kehale väga toniseerivalt. Teeseent apteegis vist ei müüda, vanasti liikus käest kätte nagu väärtuslik kingitus.

[pullquote]nende peres tuli küll üks suur vahvlipidu[/pullquote]Jõe 16 pole eelmisest müügikohast kaugel. Niisama mööda sõita ei saanud. Vahvliküpsetuse lõhn sundis tugevalt pidurdama. Perekond Mets võttis nõuks vahvleid küpsetada. Gerli ja Mehis on kahtlematult oma ala tipud. Igaühel võib olla oma retsept, aga muna, jahu ja suhkru vahekord peab olema õiges proportsioonis, et küpsetamine õnnestuks. Neil on see paigas. Iga ostja, kes midagi ostis ja mitte ainult vahvleid, nimi ja telefon pandi kirja. Ikka selleks, et päeva lõppedes kõigi ostjate vahel hulk vahvleid välja loosida. Õnnelikuks vahvlivõitjaks tuli Keiti Tõllimäe Veski tänavalt. „Tema oli see, kes ostis juba eelnevalt 20 vahvlit. Nii, et nende peres tuli küll üks suur vahvlipidu,“ teatas õhtu eel Gerli, kes viis isiklikult võidu talle koju kätte.

Kindlasti rõõmustas sintlasi teade, et Raudtee ja Jaama tänava nurgal kavatsetakse veel selle aasta sees avada uus kohvik. Nimigi juba välja valitud. Täna oli samas majas avatud siiski ainult hoovimüügi päeva raames töötanud ühepäeva kohvik. See oli ilmselt ka kõige käidavam kohvik tänasel hoovimüügi päeval.

Urmas Saard

Samal teemal:

Uus hoovimüügipäev 7 oktoobril Foto Sindi linna kodulehelt

 

 

 

Sindi kutsub hoovimüügi päevale

Sirje Soovik kirjutab loteriigia võidetud raamatusse pühenduse, et linnavalitsuse kingitus ühele osalejale tema kodus pidulikult üle anda Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügi päev kordub sügisel

Sindi hoovimüügi päevade esimene päev Foto Urmas Saard

 

 

 

Päev Sindi hoovimüügi päeval

Sindi hoovimüügi päevadeks ollakse valmis Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi esimesed hoovimüügipäevad juba käesoleval nädalavahetusel

Sirje Soovik ja Mart Tõnismäe peavad nõu kepikõnni ettevalmistamise asjus Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügi päevade ettevalmistused täies hoos

Sindi hoovimüük Foto Urmas Saard

 

 

 

Hoovimüük ehk kirbuturg otse sintlaste kodudes