Lipu selts avaldas tänu tublimatele

Eile kogunes Eesti lipu selts üldkoosolekule Poska maja peeglisaali, kus mitmete muude päevakava toimingute kõrval tänati tegusaid inimesi. Lipu seltsi juhatuse otsusega leiti, et sedakorda väärivad austust ja kiitust Tõnu Aru, Eve Ester, Jaan Kolberg, Tõnu Simson, Jüri Uppin, Heldur Paulson, Milla Asmu, Karina Tõeleid.

Tõnu Aru, Tõnu Simson, Jüri Uppin, Milla Asmu, Jaan Poska (vahakuju), Heldur Paulson, Karina Tõeleid Foto Urmas Saard
Tõnu Aru, Tõnu Simson, Jüri Uppin, Milla Asmu, Jaan Poska (vahakuju), Heldur Paulson, Karina Tõeleid. Foto: Urmas Saard

Raamatusse „Tõnu Aru elu“ kirjutas teeneline filmitegelane Vaike Kalda sama „hüüu“, mida oli juba varem öelnud seoses auväärse vanahärra 80. juubeliga. Sellest siin ainult kaks lauset: „Tõnu on kõvahäälne mees, keda armastavad foto- ja filmikaamera ning naised, lapsed ja lapselapsed. Ta jõuab edukalt toimetada mitmel rindel, loominguliseks toeks tubli Eve.“ Küllap seepärast ka tänukiri Eve Esterile.

Pärnu juurtega Jaan Kolberg on Eesti tunnustatud dokumentaal- ja mängufilmirežissöör, stsenarist, operaator, monteerija ja produtsent, keda väga sageli kohtab mitmesugustel isamaalistel sündmustel.

Tõnu Simson on see oluline mees, kelle mõttealgatusest kujunes välja traditsioon ka Pärnus tähistada igal 4. juunil lipu sünnipäeva suure pidulikkusega, nagu seda Tallinnas Kuberneri aias tehakse juba 11 aastat. Pärnus alustati 2007. aastal. Ta ei ole mitte üksnes mõtete algataja, vaid samas nende realiseerija ja pidevalt kõiges kaasa aitaja.

Jüri Uppin on Jüriöö pargi rajaja. Sellega on juba palju öeldud.

Tõnu Aru töötas ka tänukirja vastu võtmise hetkel Foto Urmas Saard
Tõnu Aru töötas ka tänukirja vastu võtmise hetkel. Foto: Urmas Saard

Heldur Paulson oli 2007. a üks esimesi, kes innukalt liitus mõttega hakata Eesti Vabariigi sünnilinnas tähistama sinimustvalge lipu sünnipäeva. Ta on valmistanud neist tähtpäevadest mitu videojäädvustust ja pildistanud. Tema korraldusliku abita ei möödu mitte ükski lipu päev. Paulsoni korraldada on ka lippude rivistused ja rongkäigud.

Tallinna Lipuvabriku on Eesti lipu seltsi liige ja väga hea partner, kellele määratud tänukirja tulid vastu võtma Milla Asmu ja Karina Tõeleid. Kahe nime juurde peab andma väikese selgituse. Mullu novembrist juhib Lipuvabrikut Karina Tõeleid, kes varem töötas 10 aastat ettevõtte turundusjuhina. Enne teda juhtis 19 aastat edukalt ettevõtet ja tegi suurepärast koostööd seltsiga  Milla Asmu, kes nüüd jätkab samas ettevõttes juhitööd müügialal.

Tänukirjad andis üle seltsi esimees Jüri Trei.

Urmas Saard