Euroopa päeva juhatab sisse euroviktoriin

FB_euro_di_v1_851x315Sel nädal, 4. – 9. mail korraldavad Europe Direct Põlvamaa teabekeskus ja Põlva maavalitsus Euroopa Liidu teemalise elektroonilise viktoriini.

Maavalitsuse Facebooki fännilehel on alates tänasest ja neljal järgneval päeval hea võimalus panna proovile oma Euroopa Liidu alased teadmised. Osaleda võivad kõik huvilised – nii õpilased kui täiskasvanud.

Igal hommikul esitatakse Facebooki lehel üks küsimus ja kõigi õigesti vastanute vahel loositakse järgneval päeval välja auhind.

Euroopa Liidu teemaline viktoriin on pühendatud 9. mail toimuvale Euroopa päevale. Euroopa Päeva tähistamise traditsioon sai alguse 9. mail 1950. aastal kui Prantsusmaa toonane välisminister Robert Schuman kutsus Prantsusmaad, Saksamaad ja teisi Euroopa riike üles koondama oma söe- ja terasetootmine ning sellest sai alguse Euroopa Liit.

Euro info jagamiseks maakondades on loodud üle euroopaline teabekeskuste võrgustik. Põlva maavalitsuses tegutseb sellesse võrgustiku kuuluv Europe Direct Põlvamaa teabepunkt kuuendat aastat. Teabekeskuse eesmärgiks on jagada piirkonna elanikele üldist teavet Euroopa Liidu, eri võrgustike ja infoallikate kohta. Selgitada EL institutsioonide toimimist ja rolli, anda suuniseid ja selgitada prioriteete ning rahastamisvõimalusi.

Teabekeskuse kaudu saab esitada küsimusi või arvamusi otse ELi institutsioonidele. Kõik huvilised on oodatud külastama Põlvamaa teabekeskuse infonurka maavalitsuse fuajees, kus saab tutvuda infomaterjalidega, esitada päringuid, saada koostöökontakte EL võrgustiku kohta jpm.

Samuti korraldab teabekeskus erinevaid sündmusi, näiteks sel aastal toetatakse Põlva ja Pihkva õpilasvahetus ja keeleõpe projekti ning korraldatakse ettevõtlusseminar. Juba on toimunud turvalisuse alane seminar ja Europarlamendi simulatsioonimäng Räpina Aianduskoolis ning peagi valmivad kolm teavitusvideot EL noorteprogrammide Erasmus+ ja interneti turvalisuse teemadel.

Euroviktoriini esimene küsimus esitati täna, 4. mail kell 8 Põlva maavalitsuse Facebooki lehel: www.facebook.com/polva.maavalitsus