Filter Tallinna Rulluisumaraton pidi kolima ummikute eest ära Laagrisse

Tallinna Transpordiamet ei andnud luba korraldada 31. augustil toimuvat Filter Tallinna Rulluisumaratoni Filtri teel Tallinnas. Võistlus viiakse üle Tallinna külje alla Laagri Maksimarketi kõrvale.

“Seoses kooliaasta algamisega ja puhkuste lõppemisega on Tallinna linna liikluskoormus tugevalt kasvanud ning lisaks on käimas mitmed teetööd millest ümbersõidu üheks alternatiiviks on Tehnika tn ja Filtri tee,” oli Tallinna Transpordiameti seisukoht, miks võistlus Filtri teel toimuda ei saa.

EMT Rullituuri peakorraldaja Jaanus Ritsoni sõnul tuli tegutseda väga kiiresti, et pärast kõikide korralduslike toimingutega lõpusirgele jõudmist võistlusele uus asukoht leida.

“Õnneks ei pidanud kaugelt otsima ja EMT Rullituuri üks 2015. aasta potentsiaalne uus asukoht sai kiirelt väikesemas rajaformaadis kasutusele võetud,” sõnas Ritson ning lisas, “See kõik sai võimalikuks tänu Trev2, Warreni, Maanteeameti ja pajude teiste valdkonna inimeste tublile tööle, kellega koos sai uus rada ellu kutsutud.” 

Täies mahus uue asfaltkattega 3-kilomeetrine ring üle Pärnu maantee pakub sõitjatele mõnusalt vahelduvat reljeefi. Kogu võistluskeskus ja parkimine mahub kenasti Laagri Maksimarketi külje alla ja muudab võistluskeskuse mugavalt kompaktseks.

EMT Rullituuri finaaletapp toob starti selle aasta suurima osalejatehulga. Kohal on kõik oma ala tipud nii Eestist kui paljudest naaberriikidest. Selle aasta uus distants Rahvarull on kogumas tasapisi populaarsust ja kasvatanud kevadega võrreldes osalejate hulka rohkem kui poole võrra.

Lisaks rulluisutamisele pakub võistluspäev oma võistluse ka rullsuusatajatele. Kell 16.00 antakse start 21-kilomeetrisele distantsile, kus kohal kõik eelmise aasta rullsuusatamise kõvemad tegijad.