Eesti kutseõppurid osalevad ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills 2013

lemaailmsed kutsemeistrivõistlused WorldSkills. Foto - WorldSkills
Illustreeriv foto

2.-7. juulil sõidavad 10 vaprat kutseõppurit Saksamaale, et esindada Eestit ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills 2013. Sel aastal osaleb WorldSkills´il 53 riiki ja võistlejaid on kokku üle tuhande.

Eesti noored meistrid astuvad võistlustulle kaheksal erialal ning oma oskused panevad proovile: trükkal Kevin-Gregori Kubjas Tallinna Polütehnikumist, mehhatroonikud Marko Aus ja Rauno Mändsalu Tallinna Tööstushariduskeskusest, maastikuehitajad Oliver Haav ja Taavi Kõiv Luua Metsanduskoolist, florist Moonika Tohvri Räpina Aianduskoolist, mööblitisler Rain Toming Võrumaa Kutsehariduskeskusest, plaatija Taimo Avloi Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolist, ehitusviimistleja Elsa Pärna Tallinna Ehituskoolist ja infotehnoloog Madis Männik Tallinna Polütehnikumist.

Eesti võistlejatest on rahvusvaheliselt juba mõõtu võtnud infotehnoloog, mööblitisler, mehhatroonikud ja trükkal, kes võistlesid eelmisel aastal üle-Euroopalistel kutsevõistlusel EuroSkills. Esimest korda võistleb Eesti floristi erialal.

Tänavu toimub 42. korda WorldSkills Saksamaal Leipzigis. WorldSkills´i kutsemeistrivõistlused toimuvad iga kahe aasta tagant ning need on noortele üheks tähtsaimaks kutseoskuste testimise ja näitamise proovikiviks. Võistlused kestavad mitu päeva ning igal võistlusalal hinnatakse nii tehnilist sooritust, meeskonnatööd kui ka suhtlemist ja oskust töötada projektidega. SA Innove on rahvusvahelisi kutsevõistlusi korraldavate organisatsioonide WorldSkills ja EuroSkills ametlik esindaja Eestis.

Noorte tutvustused avaldame enne võistlust veebilehel www.kutseharidus.ee

Lisainfot WorldSkills´i kohta: http://www.worldskillsleipzig2013.com/en/