Peipsi ääres korraldatakse suvel Vene Filmi Päevad

26.-28. juulil toimuvad Peipsi ääres kunstimajas ambulARToorium Vene Filmi Päevad. Et see sündmus kindlasti aset leiaks, otsivad korraldajad toetajaid Hooandja kaudu. Kõigil huvilistel on võimalik õlg alla panna.

Pakume Sulle ühe väga erilise nädalalõputuusiku kunstimajja ambulARToorium, mis asub keset vene vanausuliste külakesi, kus elu on lill ehk kohalikku koloriiti arvestades lausa kunstlill. Oleme pannud kokku põneva filmiprogrammi ja näitame kolme päeva jooksul uut ja huvitavat vene kino – dokumentalistikat venelastest Eestis, uuemaid vene mängufilme, natuke vene-teemalist janti ja sügavat Venemaa-ainelist draamat, kindlasti puudutame filmide kaudu ka vene vanausuliste teemat Eestis. Külla tulevad filmitegijad, kes räägivad oma linateoste saamisloost. Teiste seas näiteks Aasta Eesti filmiks 2012 valitud dokumentaali “Varesesaarte venelased” autor Sulev Keedus, samuti tuntud filmimees Arvo Iho Venemaal vändatud mängufilmiga “Karusmari”, milles on oluline koht Võssotski lauludel.

Lisaks põnevatele filmidele pakume kohalikule rahvale ja külalistele mõnusa laupäevaõhtuse kontserdi. Saab tantsu ja nalja ning naabri-Maša pakub imemaitsvaid sibulapirukaid.

Kui sa tunned, et kunstimaja ambulARToorium suvisel ettevõtmisel on jumet, oleme südamest tänulikud Sinu toetuse eest Hooandjas, mille eest ehitame valmis välikino õues ja kinosaali toas ning kutsume kohale põnevaid tegelasi ja näitame väärt filme. Ka kohalike jaoks on filmipäevad sündmus omaette, sest kino pole Vana-Kasepääl näidatud juba 1000 aastat. Piletiraha ei küsita kohapeal kellegi käest.

Vene Filmi Päevade programmi aitab kokku panna PÖFF. Täpse programmiga saab peagi tutvust teha ambulARTooriumi Facebook´i lehel. Toetust saab avaldada siin: http://www.hooandja.ee/projekt/vene-filmi-paevad-peipsi-aares

Sinu tänulik filmipäevade tiim ambulARTooriumist!
Kaisa Sammelselg
Kadri Saar
Annika Haas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap