Mustvees otsitakse jõulude eel pere- ja kogukondlikule alkoholiprobleemile lahendusi

Ilusate jõulupühade ja aastavahetuse eel teatakse paraku, et need on ka päevad, mis toovad kaasa rohkelt alkoholiprobleeme. Sageli on esimesteks kannatajateks perekond ja eriliselt just lapsed. Kas see tervet kogukonda puudutav probleem on paratamatu või on midagi siiski võimalik ära teha?

Nendele küsimustele otsitakse vastuseid 19. detsembril Mustvee Kultuurikeskuses toimuval kõnekoosolekul, kuhu oodatakse valdkonnaga kokkupuutuvaid spetsialiste, lapsevanemaid, pedagooge, kodanikuühiskonna organisatsioonide esindajaid ja kõiki huvilisi.

“Eesti Karskusliit korraldab aasta jooksul kuues väiksemas Eesti linnas rea üritusi, mille eesmärgiks on tõsta tähelepanu alla kogukondlik alkoholiprobleem ning otsida sellele üheskoos lahendusi,” selgitas Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. “Üks kuuest linnast on Mustvee ning siin kutsume Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel kohalikke inimesi arutlema selle üle, miks ja kuidas laseme alkoholil oma kogukonnas ja peredes nii palju kurja teha.”

Hiljuti USA-s, Johns Hopkinsi Ülikoolis oma doktoritööd kaitsnud Terve Eesti Sihtasutuse asutaja Riina Raudne räägib teemal “Alkohol ja lapsed Eestis”. MTÜ Convictuse koolitaja, pereterapeut Krista Joost käsitleb lähemalt alkoholi mõju perekonnale kui sellisele. Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Laura Aaben räägib möödunud nädalal avaldatud riiklikul alkoholi- poliitika Rohelise Raamatu etepanekutest kohalikul tasandil alkoholi problemaatikaga tegelemiseks. Eesti Karskusliidu esimees ja Euroopa Alkoholipoliitika Allianssi asepresident Lauri Beekmann tõstab küsimuse, kas alkoholiprobleemi on üldse võimalik lahendada? Lisaks näidatakse 15-minutilist filmi “Kaspar”, mis räägib ühe noore Eesti mehe loo, kes on joobes juhtimisega seotud õnnetuse tõttu viimased 11 aastat ratastoolis istunud.

Kõnekoosolek toimub kolmapäeval 19. detsembril kell 16.00 – 18.30 Mustvee Kultuurikeskuses.

Üritus on kõigile avatud ja tasuta. Korraldajad paluvad oma osalemisest teada anda 18. detsembriks aadressil lauri@ave.ee.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap