Tunnustati Otepää aasta isa ja tervitati uusi ilmakodanikke

Otepää aasta isa Aleksander Mõttus

11.novembril oli Otepää Kultuurikeskus täis laste rõõmsaid kilkeid, kell 12 anti uutele ilmakodanikele üle sünnikirjad, kell 16 toimus aga Otepää valla aasta isa tunnustusüritus. Volikogu esimees Aivar Nigol ja vallavanem Merlin Müür andsid 01.04-30.09.2012. aastal sündinud uutele Otepää vallakodanikele üle sünnikirjad ja fotoalbumid. Sellel aastal said need 13 poissi ja 6 tüdrukut, kokku 19 last. Lastele ja nende vanematele esines rahvapilliorkester „Mõmmid“ Lille Tali ja Merle Soonbergi juhendamisel, hiljem ootas lapsi ja vanemaid kohvilaud.

Aasta isa nimetusele esitati sellel aastal neli ettepanekut – Aleksander Mõttus, Ain Kruusmaa, Raimo Peerna ja Avo Orav. Valla aasta isaks sai sellel aastal Valgamaa Maleva Otepää Üksikkompanii pealik Aleksander Mõttus. Aleksander, või nagu otepäälased teda tunnevad, Sass on kahe lapse isa ja nelja lapselapse vanaisa. Ta on olnud 20 aastat abipolitseinik, Otepää vallavolikogu õigus- ja korrakaitsekomisjoni liige, kaitseliitlane alates Kaitseliidu taasasutamisest, Otepää Üksikkompanii pealik 8 aastat. Sass on alati seal, kus midagi toimub. Võib kindel olla, et kui tegemist on üritusega, mida korraldab Kaitseliit, Naiskodukaitse või ka kohalik omavalitsus, on Sass alati kaasa löömas.

Aasta isa 2012 ja Aasta isa nominente tunnustasid valla tänukirjaga volikogu esimees Aivar Nigol ja vallavanem Merlin Müür. Aasta isa meene andis üle Otepää Naisseltsi esinaine Riita Aader. Isadele esines Maaülikooli Kammerkoor, õhtu jätkus vestlusringis kohvilaua juures. Aasta isa valib ja tunnustusürituse korraldab Otepää Naisselts koostöös Otepää vallaga.

Lisainfo ja fotod: otepaa.ee