Laupäeval käib Postiteel terve päeva pillerkaar

Laulumehed Varbusel 2006. aasta suvel. Foto: Külli Kivioja

Laupäeval, 7. juulil on Postiteel tavapärasest suuremat saginat, sest avatud on 12 erilist peopaika. Postitee pillerkaari nime kandva
teemapäevaga tähistatakse Varbuse postijaama 150 aasta juubelit.

“Kutsume peresid ja romantikahuvilisi avastama Postiteed uuest küljest. On tähelepanuväärne, et lühikesel, vaid 22 kilomeetri pikkusel lõigul on nii palju põnevaid puhke- ja ajaveetmisvõimalusi,” rõhutas Põlvamaa piirkonna kahtlemata tuntuima sihtkoha, Eesti maanteemuuseumi juhataja Mairo Rääsk.

Kella 12-20 saab Mesikamäe puhkemaja Röövlimägede baaslaagris lihvida vilumusi kõrgseiklusrajal, Sadama kõrtsis aga suitsutavad madrused värsket ja väärt kala. Põlva talurahvamuuseumis pakutakse villa, körti ja võimu vallarahvale; magistrikraadi saab ühe päevaga omandada Ala-Juusa puhkemajas vaid sel päeval avatud sauna-akadeemias.

Pizza Olives kõlavad kuumad itaalia lembelood ja ahjus valmivad hõrgud pizzad. Viia-Jaani labürinditalu paneb energiad liikuma ja südamed helisema. Suvised parlamendiistungid on kolinud puhvetisse Kopli taluköögis ning vanaema on võtnud platsi õunapuu otsas Metsa-Lukatsi talus. Varbuse muusikamõis on avanud muusikamanufaktuuri ja Oru talu kutsub metsarestorani. Puna saab palgesse, maitses suslanaiste rammusat leent Varbuse teemajas ning Eesti maanteemuuseum on see koht, kus tee elab ja laat käib.

Sädelev stopp pannakse päevale kell 20 Eestimaanteemuuseumi sisehoovis algaval peoõhtul koos retrohõngulist, 70. aastate muusikat viljeleva ansambliga Regatt. Pilet: 5 EUR. Piletid saadaval Piletilevis, osalevates ettevõtetes ja kohapeal.

Varbuse postijaam asub n-n vanal Tartu-Võru maanteel ning selle väärika ajalooga tee künklikku ja kurvilist lõiku Liiva ristmikust Võruni tuntakse praegu Postiteena.

Vt ka www.postitee.ee