Täna kõlavad Rõuges Aafrika rütmid

Laupäeval, 23. aprillil kell 16 toimub Rõuge rahvamajas III ehk viimane ja ülipõnev kontsert sarjast „Aafrika rütmid“. Üles astuvad Kemo Cissoko (kora, vokaal) ja Ndioba Gueye (basskitarr, djembe, vokaal) Senegalist.Kora :: Foto: www.badin-yaa.com

Sedakorda tutvustavad muusikud üht põnevaimat Aafrika traditsioonilist pilli – korat (pildil).
Muusikasarja “Aafrika rütmid” järjekordne “peategelane” – kora – on üks Aafrika põnevamaid traditsioonilisi pille. Seda mängitakse peaaegu kõikjal. Enim levinud on 21-keelne pill, kuid variatsioone on 15-30 keeleni. Eriline on selle instrumendi mängimisstiil, sulatades ühtaegu nii kitarri, harfi, sitari kui teiste keelpillide mängutehnikat. Kõlaliselt on see kindlasti ainulaadne ja hea mängu korral võib kuulaja ning ka esitaja viia transilähedase seisundisse.

Loe lisa: www.viitinalhk.ee