VÄRSKA TALUMUUSEUMIS SAAB NAUTIDA NAHTSIPÄEVA LAADAMELU

Nahtsipäeva laat. Foto: Harri A. Sundell

Päevatoimetaja

2. novembril kell 10.00 – 15.00 toimub Värska talumuuseumi õuealal Nahtsipäeva laat, mis on hea võimalus osaleda ühel viimastest hilissügisestest laatadest ja kogeda ehedat laadamelu Setomaa moodi.

Nahtsipäeva laat Setomaal võlub oma eheda laadamelu ning vaheldusrikka laadakavaga. Laadalt leiab nii käsitöömüüjaid, talukaubapakkujaid kui ka muud head, ilusat ja vajalikku kingikotti. Erinevad töötoad toimuvad soojas muuseumitares.

Koplisse seatakse üles vana-aegse olustikuga elav laada-ala, kus on müügile välja pandud traditsiooniline käsitöö ja maitsev söögikraam ja erinevad talukaubad. Külastajad saavad kohtuda inspireerivate käsitöömeistritega, küsida küsimusi, anda sisse tellimusi. Kohale kutsutakse oma esinduse ja käsitööletiga Setomaa sootskad ehk Kroonikogo ja aktiivsemad külakogukonnad, samuti aiasaaduste ja käsitööhoidiste valmistajad.

Inimesed tulevad kokku, et üksteisega kohtuda, vahetada oskuseid, mõtteid ja käsitööd ning sügisesi saaduseid, mida on enne talve hea kodudesse varuda.

Talus käib vilgas traditsiooniliste sügis-talviste tööde tegemine – Värska Talumuuseumisse tulevad üle Setomaa muuseumide kokku muuseumimajade perenaised, kes üheskoos teevad käsitööd. Külastajad saavad ligemale astudes samuti meisterdamist proovida. Õpitubasid on nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Laadaplatsil loob meeleolu seto leelo ja pillimäng ning põnevad esinejad. Moosekandid on oodatud üles astuma ning laulunaised ja -mehed ise laulu üles võtma, nagu see ka vanal ajal oli. Toredaid tegevusi jätkub lastelegi. Seto Tsäimaja pakub laadapäeva puhul erimenüüd.

Nagu eelmistelgi aastatel, oodatakse laadale eriti traditsioonilise käsitöö ja sügisandide pakkujaid. Registreeri laadale bit.ly/Nahtsipäevalaat!

Laadapääse on 2€ (kuni 8 a. lapsed tasuta).

Nahtsipäeva laat Setomaal on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 lisaprogrammis.

Näemi Verskah laado pääl

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap