
Tartumaa toidupiirkond maitsete kuu Gastronomist peakokk Karl Pajussaar. Foto: Mikk Otsar
Päevatoimetaja
Tartumaa toidupiirkond korraldab tänasest 15. oktoobrini maitsete kuu, mille kestel pakuvad Tartu ja Tartumaa toitlustajad tartumaiseid maitseelamusi.

Tartumaa toidupiirkond maitsete kuu Gastronomist. Foto: Mikk Otsar
Maitsete kuu erimenüü koostavad tartumaisest toorainest restoran Dorpat, Gastronomist Restoran & Terrass, Juulamõisa kohapärimuskohvik, Pierre Café & Restaurant ning oktoobris lisandub ka Alatskivi lossi restoran. Toidupiirkonna sügisesed erimenüüd leiab siit.
Tartumaa Arendusseltsi tegevjuht ja Tartumaa toidupiirkond 2025 eestvedaja Kristiina Tammets lausus, et tartumaised erimenüüd rikastavad sügisesi maitseelamusi. „Kokad, kes soovivad esile tõsta tartumaist toorainet ning väärtustada seeläbi kohalike toidutootjate panust, on igati tunnustamist väärt. Seepärast toomegi toidupiirkonna sügisese programmi raames esile just neid restorane ja kohvikuid, kes pakuvad maitsete kuu erimenüüsid,“ rääkis Tammets.

Tartumaa toidupiirkond maitsete kuu Gastronomist. Foto: Mikk Otsar
Toidupiirkonna suvine maitsete kuu võimaldas testida külastajate ootusi seoses kohalike maitsete erimenüüdega ning aitas ette valmistada sügisest maitseelamuste rännakut. Oktoobris liitub erimenüüde pakkujatega ka Alatskivi lossi restoran, kus on välja töötatud kummituslike õhtusöökide kava. See viib külastaja 140 aasta tagusesse aega, mil lossis puudus elekter ja kõik tegevused toimusid küünlavalgel. Vt erimenüüsid: https://visittartu.com/et/tartumaa-toidupiirkonna-erimenuud/
Sügiskuudel toimub Tartumaa toidupiirkonnas veel palju muid sündmusi, konkursse, koolitusi ja töötubasid, mille kohta leiab lähemat infot Tartumaa toidupiirkonna lehelt ning Kultuuriaknast. Novembris osalevad mitmed Tartu ja Tartumaa toitlustajad ka Lõuna-Eesti toidukampaanias „Metsast taldrikule“, pakkudes kohalikest metsasaadustest koostatud erimenüüsid tartumaise lähenemisega.