ANU TAULI PORTREEMAALIDE NÄITUS „MUUSIKAMAAL” MULGI ELAMUSKESKUSES

Anu Tauli näituse avamine Mulgi Elamuskeskuses. Foto erakogust

Päevatoimetaja

Laupäevast, 7. septembrist saab Tõrva vallas tegutsevas Mulgi Elamuskeskuses vaadata laulja ja laululooja Anu Tauli portreemaalide näitust „Muusikamaal“, milles ta portreteerib Eesti muusikuid. Pastellmaalide näitus jääb Mulgimaal avatuks 6. oktoobrini.

Anu Tauli näituse avamine Mulgi Elamuskeskuses. Foto erakogust

Näituse avamisel ütles Anu Taul, et ta on muusiku ja lauljana pidanud kogu senise elu oma esmaseks loominguliseks väljendusvahendiks häält, ent viimastel aastatel süvenenud kuulmislangus tõi ta kujutava kunsti juurde. „Ma jätkan ikka laulmist ja musitseerimist, ent kunst on minu puhul toiminud tõesti ka teraapilise abivahendina ja aidanud hoida tervise väljakutsetega silmitsi seistes optimistlikku meelt,“ lausus ta ning innustas raskuste korral mitte alla andma, vaid leidma üles oma sisemise jõu ja tugevused, et edasi minna.

Portreed maalides avardub vaade ja tekib aeg, et märgata iga inimese kordumatut ilu ja sügavust


2023. aasta sügisel alustas ta teadlikumalt tööd pastellmaaliga ning nii saigi alguse tema esimene portreemaalide sari „Muusikamaal“, mille raames portreteeris Eesti muusikuid, tekstiloojaid, lauljaid ja laulukirjutajaid, kes on teda ümbritsenud ja inspireerinud. Näitusel on eksponeeritud portreed muusikutest Mari Jürjens, Sandra Sillamaa, Mari Kalkun, Eeva Talsi, Kaisa Kuslapuu, Kristiina Ehin, Hedvig Hanson, Meelika Hainsoo, Astrid Nõlvak, Cätlin Mägi, Triinu Taul, Reet Linna, Eva-Lotta Vunder, Tõnis Mägi, Silver Sepp, Jalmar Vabarna, Lauri Õunapuu, Aapo Ilves, Andre Maaker, Reigo Ahven, Peeter Volkonski, Olavi Kõrre, Ruslan Troshynskyi, Ando Kiviberg, Ants Taul.

Anu Tauli näituse avamine Mulgi Elamuskeskuses. Foto erakogust

Anu Tauli sõnul on ta maalides kogenud, et iga portree loomine on erakordne teekond, mis arendab teistmoodi vaatamise oskust. „Mina sammun sellel uuel õppimise teekonnal alles päris alguses, kuid olen juba õige pisut kogenud midagi sellest maagilisest maailmast, mida on ilmselt kogenud suured portretistid läbi ajaloo. Portreed maalides avardub vaade ja tekib aeg, et märgata iga inimese kordumatut ilu ja sügavust. Ühtlasi avaneb ka ruum, milles on võimalik tajuda seda salapärast, mis meid kõiki inimestena ühendab,“ lausus ta. „Minu portreemaalide näitus ongi kui omalaadne rännak muusikamaale, kus vaataja võib silmast-silma kohtuda Eesti suurepäraste muusikutega ning ühtlasi vaadata ka iseendasse ja mõtiskleda, mis paneb just tema hinge helisema. Minu enda jaoks on need tööd aga pigem rännak mööda mu õppimise rada.“



Mulgi juurtega eesti pärimusmuusik, praegu Haanimaal elav laulja ja laululooja Anu Taul on välja andnud kuus albumit. Neist värskeim on autorilaulude plaat „Metskass“, mis ilmus CD ja digialbumina 2022. aasta lõpus ning vinüülina 2023. aastal. Album „Metskass“ on CD ja LP kujul saadaval Apollo, Rahva Raamatu ja Laseringi poodides ning digialbumina saab selle alla laadida Bandcamp’ist. Lisaks on see kuulatav Spotifys jm. Loe lähemalt www.willendorf.ee.

Anu Tauli portreemaalide näitus „Muusikamaal“ on avatud Mulgi Elamuskeskuses (Ala küla, Tõrva vald) 7.09-6.10. Näituse kontseptsiooni aitas luua ja teostust korraldada Haani loometare, mis on Kagu-Eesti kaugtöövõrgustikku Kupland kuuluv kaugtöötalu Haanimaal (vt www.haani.ee).

Samal teemal:

ANU TAUL AVAB LODJAKOJAS MUUSIKUTE PORTREEMAALIDE NÄITUSE „MUUSIKAMAAL”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap