PÕHJAMAADE INVESTEERIMISPANK RAHASTAB PÄRNU UUE SILLA RAJAMIST

Pärnu uue silla ehitamine. Foto: Reimo Ruubel

Päevatoimetaja

Põhjamaade Investeerimispank (NIB) ja Pärnu linn allkirjastasid 15 miljoni euro suuruse laenu, et rahastada Pärnu linnaarengu projekte. Laenuprojektid sisaldavad Pärnu uue silla rajamist, kergliikluse parendamist ja investeeringuid haridusasutuste renoveerimisse.

NIB ja Pärnu linn on varasemalt sõlminud kokkuleppe 30-aastaseks kohustusteta laenuvõimaluseks, et rahastada Pärnu linna investeeringuid linnaarengu projektidesse aastatel 2021 kuni 2026. Selle raamlepingu alusel saab linn NIBilt laenata kuni 35 miljonit eurot, millest nüüd 15 miljonit välja makstakse.

NIBi laenuga plaanib Pärnu linn rahastada uue silla ja ühendusteede rajamist. 40 miljonit eurot maksev sild koos teedevõrguga on suurim investeering, mille Pärnu linn on Eesti taasiseseisvumise järel teinud.

Pärnusse rajatav 355-meetrine sild saab olema pikima – 140 meetri suuruse – sildeavaga sild Baltimaades. Sild ühendab Pärnu jõe lõunakalda ülejäänud linnaga, ühendades Laia ja Raba tänavad. Sild plaanitakse liiklusele avada tuleva aasta 21. juunil.

„Pärnu uus sild on oluline rajatis nii Pärnule kui ka Eestile laiemalt. Mul on suurim heameel, et NIB seda olulist taristu projekti toetab,” ütles André Küüsvek, NIB’i president ja tegevjuht.

“NIBi rahastus annab Pärnu linnale kindlustunde, et vaatamata suurtele väljaminekutele silla rajamisel saame investeerida teistesse kavandatud objektidesse ja linna areng jätkub” lausus abilinnapea Meelis Kukk.

Lisaks uue silla projektile rahastab osa laenust kergliiklusteede ehitust ja haridusasutuste renoveerimist. Rajatavatel kergliiklusteedel saavad autonoomsed liikumiskoridorid nii jalgratturid kui jalakäijad, motiveerides seeläbi säästlikke liikumisviise. Raeküla kooli ja Ülejõe lasteaia hooned saavad tänapäevase ruumilahenduse ning paraneb energiatõhusus.

Põhjamaade Investeerimispank (NIB) on multilateraalne finantsinstitutsioon. NIB omanikud on kaheksa riiki: Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome ja Taani. Pank finantseerib era- ja avaliku sektori projekte nii liikmesriikides kui ka väljaspool. Põhjamaade Investeerimispangal on kõrgeim võimalik krediidireiting AAA/Aaa, mis on pangale omistatud juhtivate reitinguagentuuride Standard & Poor’s ja Moody’s poolt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap