KAAMERATE JA MÄRKMIKUGA UHLA-ROTIKÜLA JOOKSURAJAL

Suur fotogalerii ja väike videoklipp

Roman Fosti klubist Maratonimees ajaga 00.37.57 . Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Üheksandat aastat peeti Pärnumaal 20. augustil Uhla-Rotiküla elamusjooksu 10,64 kilomeetrisel teekonnal. Juba kolmandat korda osutusid Roman Fosti jalad kõige väledamateks, edestades Aaro Tiiksaart finišis ühe sekundiga. Üldarvestuses üheteistkümnendana lõpetanud Anu Piiroja tuli esimeseks naiste hulgast.

Samal ajal pikamaajooksuga startisid ka lapsed nii Raeküla kui Uulu staadionitel, kus kahe- kuni kümneaastaste jooksuraja pikkuseks mõõdeti alates seitsmekümnest kuni neljasaja meetrini. Raeküla staadionil lippas 27 tüdrukut ja 31 poissi – kokku 56. Raeküla lastejooksu kõige noorem oli kaheksakuune tüdruk. Uulu staadionil kogunes stardijoonele poisse mõnevõrra rohkem: 35. Aga tüdrukuid oli sama palju: 27. Lastejooksus osalejate koguhulgaks loendati seega 118 mudilast. Väikseid spordilembelisi jooksjaid premeeriti jäätisega nagu seda on tehtud varemgi.

Pea 25-kraadises palavuses alustasid keskpäeval jooksu 86 jooksjat ja 19 kõndijat, keppidega ja ilma.

Kuid lapsi nähti silkamas ka suurte rajal, isa ja vanaemaga… Väike ülevaade kümnekilomeetrisele rajale. Pea 25-kraadises palavuses alustasid keskpäeval jooksu 86 jooksjat ja 19 kõndijat, keppidega ja ilma.

Anu Piiroja klubist Anu Jooksusõbrad ajaga 00.44.25 . Foto: Urmas Saard / Külauudised

Roman Fosti tuli võistlema klubist Maratonimees ja lõpetas ajaga 00:37:57. Hästi lõpetas Aaro Tiiksaar klubist Wellrun ajaga 00:37:58. Kolmandana tuli hea jooksuga ka Martin Tarkpea klubist Treeningtiim ning finišeerus ajaga 00:38:18. Anu Piiroja, klubist Anu Jooksusõbrad, läbis raja metsa vahel, kruusateel ja linnatänavatel ajaga 00:44:25 . Tema järel finišeerus Mirtti Verbitskas tulemusega 00:44:48. Naistest kolmandana ületas raja lõpujoone Gerda Blank osutitenäiduga 00:49:36.

Meenutuseks, et Uhla-Rotiküla elamusjooksuga algatati 2016. aastal uus võistlustraditsioon, millega taheti kindlasti järgnevatel aastatel jätkata ja mäletada sellega läinud aegadel perekond Pätsi liikumist Tahkurannast Pärnusse, tähistada sportlikus vaimus taasiseseisvumispäeva ja säilitada Raeküla jaoks paljus küll teisenenud kujul kaua kestnud kahe staadioni jooksu traditsiooni.

Uhla-Rotikülala 9. jooks. Video: Urmas Saard / Külauudised

Võistlusjooksu mõtte ellukutsuja oli Enn Hallik. Toona rääkis spordimees, et valitud rada oli ta juba enne esimest starti läbinud jalgrattal sajal korral ja jooksnud elamusi tekitaval teel mitmekümnel juhul. Kuraditosina numbrit kandev Hallik lõpetas tänavu trassi läbimise puhkepäevasele omase kerge sörgiga, ajaga 01:21:36. 

Nüüd toimuvad selle raja põhiosal juba mitmendat aastat ka matkamiselaadsed kõndimised. Elamusjooksu peakohtunik Priit Neeme ütleb, et praeguseks on raja seisundit oluliselt parandatud ja looklemisi veidi muudetud.

Jooksu korraldab Raeküla Vanakooli kogukonnakeskus, keda abistab Pärnu Y-klubi ja paljud vabatahtlikud väljastpoolt kodanikeühendusi. Tänavu oli 57 abilist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap