XV VABA RAHVA LAULU KONTSERDIKS HARJUTAMINE TAMMEMÄEL

Fotogalerii

Ülo Kannisto Tammemäel enne XV Vaba Rahva Laulu kontserdi eelset peaproovi lauljatega vestlemas.

Foto: Urmas Saard / Külauudised

Urmas Saard, reporter

Tänaseks on eile hilisõhtul lõppenud XV Vaba Rahva Laul saanud ajalooks, aga püsib võimsa emotsionaalse elamusena arvatavalt kõigi osalejate meeltes ja hinges veel pikalt, kui mitte jäävalt. Külauudiste infoveski teeb pildigaleriiga toimunust ülevaate kahes osas: päev enne kontserti ja täieliku kontsertkavaga. Samas keskendub esimeses uudises oluliselt Ülo Kannistole – selle ülimeeldiva sündmuse loojale.

Kõikjal, kuhu poole eile sai vaadatud või astutud, oli laulupeo algataja juba ettejõudnud. Tammemäele jõudes oli kohe esimene kohtumine Üloga, kes parajasti liikus üksinda pika enda valmistatud pingiga laululava taha. Nende pinkide ja koorilava detailide valmistamisega alustas ta juba enne augustit. Taasiseseisvumispäeva ühe suurima pärli loomisega alustas innukas töömees ja ettevõtja aastal 2012. Eile polnud võimalik teda pikalt kõnetada, aga möödamisi üht-teist ta rääkis, kui parajasti viivuks hingetõmbamiseks peatus. Tegevust jätkus tal veel küllaga. Hästi jäid meelde tema tänulikult kiitvad sõnad Rapla toetuse eest. „Paremini ja rohkem poleks Rapla teha saanudki,” leidis Ülo.

Ühendkoori ja solistide lauluharjutusi ei seganud pidevad vihmasabinad. On olnud hullemaidki vihmasajuseid ilmasid.

Läbi aastate on Ülo rääkinud ikka üht ja sama asja: „Koos lauldes me muutume jälle veidi paremateks inimesteks!” Aga laskem lisatud fotogaleriil peo ettevalmistusest mõned tunnid enne kontserdi algust ise jutustada.

Samal teemal:

ÜLO KANNISTO: TAMMEMÄE LAULUVÄLJAKU LAULULAVA ON VALMIS

VABA RAHVA LAUL – KAS TÕESTI SIIS VIIMAST KORDA?

TULEVAL AASTAL TOIMUB 15. VABA RAHVA LAUL RAPLAS

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap