ARVAMUSFESTIVALI KULTUURIKAVA KESTAB MÕLEMAL PÄEVAL TUBLISTI ÜLE KESKÖÖ

Arvamusfestivali linn Paide. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Arvamusfestivali viljeline kava leiab aset Paide linna erinevates põnevates kohtades ja festivalialal, kuid juba 7. augustil toimub ka eelsündmus.

9. ja 10. augusti õhtutel saab nautida suurepärast Eesti muusikat. Paide Vallimäel astuvad üles Anett ja Egert Milder Bänd. Lisaks pakub festivali kultuuriprogramm ka põnevat mõtteainet, sest Paide Teater korraldab Arvamusfestivali kultuuriprogrammi raames valdkondadevahelist kunstifestivali, mille pealkirjaks on “Kadunud Paide”. Kunstifestival koosneb erinevatest osadest, mis kõik pakuvad inimestele omamoodi üllatust. Kahe päeva jooksul toimuvad nii etendused, installatsioonid, näitused, kontserdid kui ka performance’id. “Kadunud Paide” eesmärk on juhtida tähelepanu Paides tühjaks jäänud kohtadele ning mõtestada kaduvust ja väikelinna identiteeti.

Arvamusfestivalil paremaid pilte püüdmas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolmapäeval, 7. augusti õhtul kell 7:00 näeb Paide Muusika-ja Teatrimajas Paide Teatri etendust “Konsiilium”.

Reede hommikul stardib Tallinna Telliskivi linnakust Arvamusfestivali rattaretk teekonnale Paidesse.

Kell 11:00 toimub Paide Püha Risti kirikus Arvo Pärdi keskuse näituse “Armastuse valem” avamine ja orelikontsert.

Kell 12:00 algab Paide Teatri valdkondadevaheline kunstifestival “Kadunud Paide”, asukohaga Rüütli 14 ja Rüütli 21.

Kell 16:00 toimub Festivaliklubis mälumäng. Kogu Eestit vallutab mälumängude vaimustuse laine. Nii on sel aastal esimest korda Arvamusfestivalilgi oma mälumäng. Küsimusi võib oodata väga erinevatest eluvaldkondadest, sealhulgas ka festivali ja Järvamaa kohta. Pane kokku kuni nelja liikmega tiim. Kolmele kõige rohkem punkte saanud tiimile on ka auhinnad! Küsimused koostab ja mälumängu viib läbi mälumänguhuviline Paula Koppel.

Paide Püha Risti kiriku orel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kell 18:00 leiab aset Paide Püha Risti kirikus Taize-õhtu.

Kell 21:45 toimub Festivaliklubi kontsert. Esineb Anett, kes on Eesti Muusikauhindadel neljakordselt auhinnatud kaasaegse soul’i laulja-laulukirjutaja, kandes teist aastat järjest Aasta Soul/Funk/R&B artistitiitlit, mille pälvis 2024. aasta Eesti Muusikaauhindadel.

Kell 22:30 algab Tallinna 9/11 juurest terve tunni kestev müstiline öörännak Paide vanalinnas.

Kell 23:00 kuni 03:00 on Festvaliklubis DJ Breleri ehk Heleri All ja Brent Pere.

Laupäeval. 10. augustil kestab kogu pika päeva alates kümnest kuni õhtu 23:00-ni Paide Teatri valdkondadevaheline kunstifestival “Kadunud Paide”.

Kell 10:00-13:00 beebipiknik Väike-Aia 40. Oodatud on kõik rõõmsad titad, kellele meeldib õues mängida. Beebid võivad kaasa võtta ka oma suuremad õed-vennad. Pakutakse pisikesi pannkooke ja morsijooki, sekka krõmpsuvat soolakurki. Tegevusi lastele viib läbi muusikaõpetaja Sirje Grauberg koos abilistega.

Kell 10:00-20:00 on Paide Püha Risti kirikus avatud Arvo Pärdi keskuse näitus “Armastuse valem”.

Kell 11:00 toimub samas pühakojas orelimuusikapooltund.

Mida arvad sina Arvamusfestivalil? Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kell 11:00-14:00 toimub Kirna mõisas lugemismaraton, mille eesmärgiks on korraks aeg maha võtta ja Kirna mõisa idüllilises keskkonnas segamatult lugemisele keskenduda. Võta kaasa oma raamat või vali meelepärane teos kohapealt. Oled oodatud nii üksi, kaaslase kui perega. Lugemismaratonile viib tasuta buss! Paide – Kirna mõis: buss stardib kell 10.30 Paide Keskväljaku bussipeatusest (Keskväljak 8 hoone eest). Kirna mõis – Paide: buss stardib Kirna mõisa juurest Paide poole tagasi kell 14.

Kell 12:00 algab Vallitorni eest giidiretk Ajakeskuses Wittenstein.

Kell 13:00 jälle kirikus orelimuusikapooltund.

Kell 15:00 giidiretk Wittensteini tegevusmuuseumis (Tallinna tn. 9/11).

Kell 21:45 festivaliklubi kontsert, esineb Egert Milder Bänd. Egert Milder on Eesti laulja ja laulukirjutaja, kes alustas soolokarjääri 2016. aastal, mil ilmus tema debüütsingel “Live+Love+Grow“.

Kell 23:00-02:00 lõpetab pika kava DJ Rait Õunapuu taas festivaliklubis.

Samal teemal:

ARVAMUSFESTIVALI KAVAST LEIAB KA LASTE KORRALDATUD ARUTELUSID

ARVAMUSFESTIVALI RATTARETKEGA TALLINNAST PAIDE VALLIMÄELE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap