OTEPÄÄ MAALIMAASTIKE MATKAD ALGAVAD PÜHAPÄEVAL

Maalimatkad. Foto: Andrus Raave

Päevatoimetaja

Alanud kuu toob Otepääle põneva ja inspireeriva ürituse – maalimatkad, mis toimuvad 4., 5. ja 7. augustil. Ainulaadne jalgrattamatk koos juhendatud maalitöötoaga annab osalejatele võimaluse tunda end kui Pallase-aegsed kunstnikud, kes lõid oma surematud teosed lummaval Otepää ümbruse maastikul.

Matkad kutsutakse ellu eesmärgiga väärtustada Otepää maastike kunstilist potentsiaali, viies osalejad kohtadesse, kus on varem loodud märkimisväärseid kunstiteoseid ning inspireerida neid matka lõpus toimuvas maalitöötoas ka ise kunsti looma.

Avastage Otepää maastik tuntud kunstnike maalidelt

Matkapäev algab Pühajärve Spa konverentsiruumis mõistust ja meeli ergutava lühikese loenguga, mille käigus suure silmaringiga ja karismaatilised kunstnikud Alo ja Maire Aarsalu (Konrad Mägi Ateljeest) tutvustavad osalejatele väikese ettekande vormis kunstnike elu ja loomingut. Saab teada Konrad Mägi, Villem Ormissoni, Johannes Uiga, tema hea sõbra Enn Volmere, Kalju Nageli ning mitmete teiste Pallase koolkonna kunstnike lugudest, näha nende kauneid töid ja avastada nende maalimistehnikaid.

Looduse ja kunsti sümbioos

Päev jätkub rattamatkaga, mille käigus suundutakse avastama Pühajärve ja Otepää ümbruse maalilisi maastikke, kus osalejaid ootavad humoorikad lood ja põnevad teadmised Alo Aarsalu esituses. Matkal peatutakse kohtades, mis on äratuntavad tuntud kunstnike suurteostelt. Pärast matka lõpus toimuvat lõunasööki haaravad osalejad pintslid ning loovad Maire ja Alo juhendamisel oma kunstiteosed. Alo Aarsalu sõnul on loodust maalides raske midagi valesti teha – tulemused üllatavad sageli ka algajaid. „Entusiastlikke algajaid juhendada on lausa lust! Loodust maalides ei saa miski valesti minna. Kõik pildid tulevad välja ja sageli on inimesed isegi väga üllatunud tulemusest,” sõnas Alo Aarsalu.

Oodatud on kõik, olenemata maalimiskogemusest

Oodatud on kõik, olenemata ametist, taustast või maalimiskogemusest. Tule ja ärata üles oma loovus, inspireeru Eesti kunstiajaloo suurmeistritest ning vaata maailma läbi kunstniku silmade. “See on suurepärane võimalus veeta päev looduse keskel, saada uusi teadmisi ja lasta oma loovusel vabalt voolata,” lisas Maire Aarsalu.

“Maalimatkad pakuvad osalejatele unustamatu kogemuse, kus kunst ja loodus põimuvad unikaalseks elamuseks,” ütles matkasarja peakorraldaja Triin Nurmsalu. Osalejad saavad tulla oma rattaga või rentida see korraldajalt. Matk on jõukohane ka koos lastega läbimiseks.

Sündmuse üksikasjad
Toimumis kestus: Ligikaudu kuus tundi.
Pakett sisaldab: Lõunasööki, suupisteid, kõiki maalimiseks vajalikke tarvikuid ning transporti tagasi matka alguspunkti.
Lisavõimalus: Rentida maastikuratas või elektriratas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap