TÄNAVUSE KÜMNENDAT JUUBELIT TÄHISTAVA AVATUD TALUDE PÄEVA AVAÜRITUS TOIMUB KOOLMEISTRI TALUS

Pildid Koolmeistri talust

Päevatoimetaja

Üle 350 talu üle Eesti ootavad külastajaid 20.-21.juulil. Nagu ikka, saab näha loomi, põllutehnikat, iluaedu, kodurestorane, turismitalusid, nautida kohalikke maitseid ja teha palju muud põnevat.

„Võimalust tutvuda maaeluga on väga vaja selleks, et noored sooviksid õppida põllumajandusega seotud erialasid ning näeksid põllumajandusettevõtlust ja maal elamist perspektiivika valikuna. Avatud talude päev on suurepärane võimalus luua ja säilitada sidet maaeluga,“ ütles regionaalminister Piret Hartman.

Avatud talude päeva võtsid inimesed juba esimesel korral soojalt vastu, kuid ürituse populaarsus on aastatega tunduvalt kasvanud. Kui esimesel avatud talude päeval osales umbes 150 talu ja oli ligikaudu 45 000 külastust, siis möödunud aastal võttis osa 357 talu ning tehti 284 000 külastust. Tänavu on talude suurusjärk jäänud samaks ning loodetakse ka külastajatelt sama suurt huvi.

Avatud talude päeva avaüritus peetakse 20. juulil kell 12.00 Koolmeistri talus Mustmätta külas Lüganuse vallas Ida-Virumaal. Sellel aastal osaleb Koolmeistri talu esmakordselt Avatud talude päeval. Kohal on regionaalminister Piret Hartman ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats.

Koolmeistri talu on oma kätega taastatud taluhoonete ja kauni iluaiaga majapidamine, kus kasvatatakse ponisid ja hobuseid. Möödunud aastal pälvis talu Eesti kauneima kodu tiitli.

„Otsustasin avatud talude avaüritust korraldada, et näidata, kuivõrd suure kire, hoolivuse ja tahtejõuga on minu toredad ämm ja äi selle talu ise taastanud. Nad olid linnainimesed, kes ei osanud kunagi uneski näha, et ühel päeval on neil kena talu suure iluaiaga. Usun, et inimesed võiksid sellest armastusest oma kodu vastu osa saada,“ rääkis talu pereliige ja avaürituse korraldaja Sigrid Välbe.

Päeva programm saab olema tore ja tegevusi jagub nii suurtele kui väikestele. Toimuvad ekskursioonid perenaise kaunisse lilleaeda, kus kõik huvilised saavad kuulata huvitavat aiakujunemise lugu ja küsida küsimusi lillede ja nende kasvatamise kohta.

Toimub hobuste kasvatamise infotuba, kus nii suured kui väiksed hobusesõbrad saavad vajalikku teavet kuidas ponide ja hobuste eest hoolitseda. Toimuvad nii vankrisõit hobusega kui ka lastele ponisõit. Avatud on kohvik. Lapsi rõõmustavad lisaks hiigelsuured küülikud Pilvi ja Jasper, koerad Huppa ja Bree. Lastele on maalimisnurk. Uksed avab peremehe talumuuseum. Esinevad kohalikud rahvamuusikud kandlel, mandoliinil ja lõõtsal.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap