FILMIMATKAD OTEPÄÄ MAALILISTEL MAASTIKEL

Matkasari. Foto: Otepää Külade Ühendus

Päevatoimetaja

Otepää Maaliliste Maastike matkasarja sündmused pakuvad osalejatele võimalust sukelduda Lõuna-Eesti looduskaunitesse paikadesse läbi filmi- ja maalikunsti. Matkasari väärtustab Otepää maastike kunstilist potentsiaali, viies osalejad kohtadesse, kus on varem loodud märkimisväärseid kunstiteoseid erinevates žanrides.

Matkasari. Foto: Otepää Külade Ühendus

Avastage filmilugu jalgratastel

3. juulil toimuv filmimatk viib osalejad otse Eesti filmiloo südamesse – kohtadesse, kus on filmitud stseene armastatud kodumaistest linateostest „Vanad ja kobedad saavad jalad alla”, „Suvi” ja „Nipernaadi”. Osalejad saavad võimaluse näha filmist äratuntavaid paiku, kuulata kohalike elanike põnevaid lugusid ja mälestusi filmivõtete ajast ning osaleda filmistseenide taaslavastuses. Filmide võttepaikade vahet liigutakse jalgratastel mööda maalilisi Otepää maastike. Osalejad saavad tulla oma rattaga või rentida see korraldajalt. Matk on jõukohane ka koos lastega läbimiseks.

Matkasari. Foto: Otepää Külade Ühendus

Ainukordne võimalus külastada kultusfilmide võttekohtasid

„Tegemist on ainukordse võimalusega sattuda nendesse võttekohtadesse, sest tõesti ainult sel päeval avavad kohalikud elanikud oma hoovid matkal osalejatele, et nad saaksid seda äratundmisrõõmu kogeda ning kohalike elanike meenutusi ja vahvaid lugusid filmivõtete ajast kuulda. Külastuse teeb veelgi põnevamaks see, et kohaliku teatri juht Ene Prants on välja otsinud sobivad rekvisiidid, mille abil saab tuntud filmistseene autentses kohas ka taaslavastada ning matkal osaleja saab lasta meiega matkal kaasas liikuval fotograafil endale sellest meeldivad jäädvustused teha,“ selgitas matkasarja peakorraldaja, Otepää Külade Ühenduse projektijuht Triin Nurmsalu. „Eelmisel suvel tegime koos matkatiimiga läbi proovimatka ning võin kindlalt väita, et Teele ja Arno jutuajamise taaslavastamine koos kostüümide ja parukaga oli üks enim elevust ja rõõmu pakkuvamaid osasid matkal,“ lisas ta.

Matkasari. Foto: Otepää Külade Ühendus

Matkasarja kaaskorraldaja, Otepää valla spordijuht Ago Arro märkis, et lisaks pakuvad matkad mõõdukat liikumist, looduskaunist vaadet ja maitsvat kohalikku toitu, luues nii vaimset kui füüsilist heaolu edendava kogemuse.

Matkasari. Foto: Otepää Külade Ühendus

Filmimatk on osa Otepää Maaliliste Maastike matkasarjast, mis kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi. Sarja korraldavad Tartu kultuuripealinn 2024, LEADER tegevusrühm Valgamaa Partnerluskogu, Otepää Vallavalitsus, Otepää Külade Ühendus, Otepää Sport ja tegusad kohaliku kogukonna liikmed. Matkasarja info on leitav veebilehelt matkad.oky.ee, Facebook’ist ja Instagram’ist @maalilisedmatkad. Matkasarja avamatka info: https://www.facebook.com/events/352264653902004/?ref=newsfeed.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap