EESTI JA LIITLASTE LENNUMASINAD VÕIDUPÜHA TAEVAS

Võidupüha ülelend Võrus 2016. aastal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päevatoimetaja

Kaitseväe teatel teevad pühapäeval, 23. juunil Narvas toimuvast Võidupüha paraadist ülelennu õhuväe 1. eskadrilli kuuluv transpordilennuk M28, helikopter Robinson R44 ning PPA lennusalka kuuluv patrull-lennuk Beechcraft Super King Air 350ER. Paraadi ülelennud on planeeritud toimuma ajavahemikul 11:50 kuni 11:55.

Võidupüha ülelend. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Ämari lennuraja remondi tõttu Lätis Lielvārde lennubaasis paiknevad Saksamaa õhuväelased teevad kahe hävituslennukiga Eurofighter Typhoon ülelennu üle terve Eesti, niisamuti kaks Hispaania hävituslennukit F-18.

Ülelendude maakaart

hävituslennukid alustavad oma ülelende 23. juunil kell 12:30 ja liiguvad marsruudil Valga-Tartu-Jõhvi-Rakvere-Tallinn-Keila-Haapsalu-Kuressaare-Pärnu

Balti õhuturbemissioonis osalevad hävituslennukid alustavad oma ülelende 23. juunil kell 12:30 ja liiguvad marsruudil Valga-Tartu-Jõhvi-Rakvere-Tallinn-Keila-Haapsalu-Kuressaare-Pärnu. Ülelendude kestvuseks on planeeritud 45 minutit. Ülelennud toimuvad kõrgusel 1000 jalga (ca 330m) ja kiirusel ca 250 sõlme (ca 460km/h).

2018. a 23. juunil toimunud ülelend Tallinnas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pöörame tähelepanu, et seoses ilmastikuoludega võivad Võidupüha ülelennud edasi lükkuda või ära jääda. Samuti soovitame ülelendude ajal kõrgetele helidele tundlikel inimestel katta kõrvad kätega või muude kuulmiskaitsevahenditega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Share via
Copy link
Powered by Social Snap