OTEPÄÄLE TULEB HARRASTUSTEATRITE MARATON

Harrastusteater Krahvi teater. Foto: Valju Aloel

27. augustil oodatakse kõiki teatrihuvilisi Otepääle, Kangro teatritallu, kus on tulekul harrastusteatrite maraton.

Teatrimaratoni eestvedaja Egle Sisask MTÜ-st Pühajärve Koduteater ütles, et teatrimaratoni idee tuli juba mitu aastat tagasi, aga koroonapandeemia puhangu tõttu ei saanud mõte teostuda.

„Mõtlesime, et Otepää on tuntud just maratonide poolest ja puudu on üks korralik teatrimaraton. Eestis on mitmeid teatrifestivale, kus võetakse mõõtu erinevate auhindade nimel. See tähendab, et tuleb pingutada, et teistest parem olla. Olen ise näitlejana mitmetel käinud ja teinekord on kriitika nii negatiivne olnud, et nii mõnelgi harrastusnäitlejal on näitlemise isu suisa üle läinud. Mina soovin, et harrastusteatrit tehakse ikka rõõmu ja entusiasmiga ning seetõttu on maraton hea võimalus külateatritel ennast näidata ilma kartuseta, et nad ei pruugi olla just kõige-kõige,“ selgitas Sisask.


Kangro talu on juba pikemat aega Otepää valla harrastusteatreid võõrustanud. Talu perenaine meenutab, et seitse aastat tagasi siia kolides ei osanud ta uneski ette kujutada oma koduõuel teatri tegemist.

„Olin eelnevalt Kasepää näiteringis, Peipsi ääres mänginud etenduses “Uljas Neitsi“ ja tekkis idee seda tükki mängida ka minu uues kodus, Pühajärve ääres. Tundus, et publikule meeldis ja minu kallis abikaasa ehitas juba järgmisel aastal meie tahaaeda, järve äärde korraliku lava,“ rääkis Sisask. „Kuna meie kodu on täpselt järve ääres ja vaade järvele meeletult ilus, siis pidasin patuks seda ilu ainult endale hoida – seda tuleb jagada. Seejärel hakkasime igal suvel tegema teatrit.“

Paar aastat hiljem kutsuti külla teisigi harrastusteatreid ja kahel viimasel aastal on talus toimunud ka kontserdid.

Kõik teatrisõbrad on oodatud! Päevapilet 15. -, ühe etenduse pilet 5.- Lapsed kuni 12aastased tasuta.

Lisainfot saab vaadata MTÜ Pühajärve Koduteatri FB lehelt.

KU päevatoimetaja

Ajakava 27. augustil

Kell 11.00 Jussikese sõpra


Pühajärve põhikooli lasteaiaõpetajad võtsid kätte ja hakkasid teatrit tegema ning nii toodigi kooli aulas lavale vahva ja õpetlik «Jussikese 7 sõpra». Lugu räägib väikesest Jussikesest, kellele üle kõige meeldib pühapäev. Pühapäeva otsides kohtub poiss aga teiste nädalapäevadega, kellelt kõigilt on midagi huvitavat õppida.

Kell 12.00 Põrsalugu


Teater TRET esitleb “Põrsalugu”, kus räägitakse, et rämpstoit pole sugugi tervislik ja õige toitumine on väga oluline.

Kell 13.00 EV sünnipäev


Kaidi Pajumaa kirjutatud tekst on suunatud Eesti Vabariigi 104 aasta sünnipäeva tähistamisele. Lugu räägib noorte elust enne esimese Eesti Vabariigi väljakuulutamist ja toob paralleele tänaste noorte tegemiste ja toimetamistega. Teksti toovad publikuni Pühajärve Koduteatri noored näitlejad.

Kell 15.00 Monotükid Otepää valla näitlejailt

Kell 16.00 Heldur ja naised


Kirjatüki on paberile pannud Margus Oopkaup ja sellele veidi särtsu lisanud lavastaja Marina Pulver. Lugu külanaistest, nende igapäeva rõõmudest ja muredest Lavalaudadele astuvad Sangaste Kultuurimajas toimetavad Rukki Narrid

Kell 17.00 Kõik müügiks


Nimi “Kõik müügiks” ütleb juba ise nii mõndagi! Sulbi külateater teab täpselt, mis juhtub, kui laadale tulevad kauplema müüjad, keda sinna oodatud pole? Mis juhtub, kui ka mõni ametnik näole annab? Ja kas see üldse on laat? Või on see hoopis turg? Igatahes, kui etendus vaadatud, on meil ka vastused käes. Kindel see!

Kell 18.00 Vahetuskaup


Maie: „Kogu mu elu on nii tavapärane, sissejuurdunud, kogetud, iga liigutus etteaimatav…. Ma lihtsalt ei jaksa enam!“ Maire: „Tunnista, see on äärmiselt ebamõistlik! Mina ei tea, mida sina või teie olete kogenud ning mis on siin tavapärane ja sissejuurdunud teile. Mul ei ole selgeltnägija võimeid!“

Huumoririkast „tõsieluloolist“ suhtepundart aitab lahti harutada Jõesuu Külateatri seltskond.

Kell 19.30 See, kes avab ukse


On 1 teater tuleb lavale teatritükiga, kus 2 naisterahvast, kes on suletud surnukuuri ja keda terroriseeritakse telefonikõnedega tundmatute isikute poolt, tõlgendavad olukorda liiga kardinaalselt

Share via
Copy link
Powered by Social Snap