HELENE VANNARILE ANTAKSE PÜHAPÄEVAL ÜLE LUTSU HUUMORIPREEMIA

Helene Vannari. Foto: Siim Vahur / Linnateater

Pühapäeval, 4. juulil kell 14 antakse Palamuse rahvamajas üle 33. Oskar Lutsu huumoripreemia, mille pälvib Tallinna Linnateatri näitleja Helene Vannari.

Tänavune huumoripreemia laureaat on loonud rohkesti sisukaid rolle nii koduteatris kui ka väljaspool seda, ent laiem publik, eriti huumorisõbrad, teavad teda eelkõige Aino Kessnerina teleseriaalis „ENSV“. Tore on märkida, et möödunud aastal sai huumoripreemia samuti Tallinna Linnateatris töötav Argo Aadli, kes kehastab samas seriaalis Aino Kessneri poega Jürit. „ENSV“ tegijaid on ka varem Lutsu preemiaga tunnustatud: selle on saanud sarja stsenaristid Villu Kangur (2015) ja Gert Kiiler (2018) ja baarimees Hillarit kehastav Raivo E. Tamm (2017). Viimasel ajal on sarjas näha olnud Lutsu preemia laureaati aastast 2012 Anne Paluveri.

Oskar Lutsu huumoripreemiat on Palamusel välja antud 1987. aastast. Üheksakümnendate alguses jäi ettevõtmine küll paariks aastaks soiku, ent siis puhuti traditsioonile taas elu sisse. Tänavu esitati huumoripreemiale 15 kandidaati ja nende hulgas oli nii nalja kirjutajaid kui ka esitajaid.

Oskar Lutsu huumoripreemiat annab praegu välja Jõgeva valla asutus Palamuse Kultuur koostöös Jõgeva vallavalitsusega. Nagu varasematel aastatel, koguneb laureaadile üle antav summa suuresti huumorisõprade – üksikisikute ja asutuste-ettevõtete – annetustest. Annetused on oodatud 2. juulini Jõgeva vallavalitsuse arveldusarvele nr EE412200001120155067 (Swedbank) või EE861010102021814008 (SEB Pank). Ülekande tegemisel lisada selgitusse märksõna „Huumoripreemia”.

Ülekannet sündmusest saab jälgida Palamuse Kultuuri Veebi TVst, mille link avaneb samal päeval.

KU päevatoimetaja