TÄNA KELL 13:00 ALGAVAD TAVAKS SAANUD TOIDUKOGUMISPÄEVAD

Pärnu Y-klubi Pärnu Mai Selveris. Foto: Urmas Saard / Külauudised

11. ja 12. detsembril toimuvad üle Eesti Toidupanga traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad. Kutsume Inimesed, kellel soovi teha jõulukuine heategu ja annetada Toidupankade annetuskärudesse toidukaupa, saavad seda teha täna ja homme.

Ettevõtmisega on liitunud valik Prisma, Rimi, Selveri, Coopi ja Maxima toidupoode üle Eesti. Koroonaviiruse leviku ja seatud piirangute tõttu jäävad toidukogumispäevad sel korral ära Jõhvis, Põlvas ja Haapsalus.

Toimetulekuraskustes perede tarbeks saab toitu annetada 47-s kaupluses reedel kell 13:00-19:00 ja laupäeval kell 12:00-19:00, kuid esineb ka erandeid. On poode, kus toidukogumispäevad toimuvad vaid ühel päeval ja poode, kus kellaajad on natuke teised.

Käesolev aasta on kõvasti suurendanud töötute inimeste arvu Eesti elanikkonna seas, mille tulemusel kasvab märgatavalt ka toiduabivajadus. Annetades toidukaupa Toidupanga kärudesse on kõikidel võimalus aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Annetustena on oodatud kaua säiliv ehk „parim enne“ -tüüpi toidukaup, näiteks konservid, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, õlid, aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ning tervislikud maiustused.

Piirkondlikud toidupangad jagavad kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Selle aasta jõulukuistesse toidukogumispäevadesse on kaasatud ligi 700 vabatahtlikku, kes aitavad kahe päeva jooksul üle-eestilist toidukogumisaktsiooni läbi viia. Lisaks aitavad vabatahtlikud annetatud toidukauba transportida kauplustest Toidupankadesse, kus see samuti vabatahtlike poolt kaalutakse, sorteeritakse ja ladustatakse.

Toidupanga kodulehel on välja toodud täpsed poed ja kellaajad, kus ja millal saab toiduannetusi teha: